Koncert flautistkinje Ane Kaličanin i pijanistkinje Meri Bojić Radojčić

16.09.2019., 21:00

Ana Kaličanin je magistrirala na Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Beču, a trenutno je student doktorskih akademskih studija na FMU u Beogradu.

Program:
Vilhelm Frideman Bah
Sonata u e– molu za flautu i kontinuo, F. 52
Allegro ma non tanto
Siciliano
Vivace

Franc Šubert
Varijacije na temu Uvelo cveće za flautu i klavir

Milana Stojadinović Milić
Oblačić na vrhu Atosa, fantazija za solo flautu

Paul Hindemit
Sonata za flautu i klavir
Heiter bewegt
Sehr langsam
Sehr lebhaft – Marsch

Biografije:
Ana Kaličanin (1990) je završila osnovne i master studije na FMU, u klasi profesora Ljubiše Jovanovića. U martu 2018. godine je magistrirala na Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Beču, u klasi Valter Auera i Barbare Gisler Hase. Trenutno je student doktorskih akademskih studija na FMU u Beogradu, a usavršava se i na Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Gracu u klasi Ervin Klambauera.
Dobitnik je brojnih nagrada od kojih se izdvajaju prve nagrade na takmičenjima Anton Eberst, Ohridski biseri, Mladi virtuoz, kao i treća nagrada na takmičenju duvačkih instrumenata Intermuzika (Austrija).
Jedan je od malobrojnih stipendista fondacije Dr. Robert i Lina Til-Dur (Švajcarska) i Verner Trip Memorijalnog fonda (Austrija).
Usavršavala se sa svetski priznatim flautistima, kao što su Emanuel Paji, Kersten MekKol, Feliks Rengli, Andrea Liberkneht, Peter Lukas Graf, Mihael Kofler, Mišel Debost i Filip Bernold.
Sarađivala je sa orkestrima kao što su Kraljevski koncertgebau orkestar Amsterdam, Tonkunstler orkestar Austrija, Nemačka filharmonija mladih, Vebern simfonijski orkestar Beč, Vebern kamerna filharmonija Beč, kao i sa dirigentima poput Zubina Mehte i Semiona Bičkova.
Godine 2014. je položila audiciciju za Omladinski orkestar Gustav Maler, a 2018. godine audiciju za Letnju akademiju Bečke filharmonije Angelika Prokop.
Od 2019. godine je angažovana kao saradnik u nastavi prof. Ljubiše Jovanovića, na Katedri za duvačke instrumente na FMU. Od 2018. godine je zaposlena na poziciji druge flaute sa pikolom u Beogradskoj filharmoniji, a od 2017. godine honorarni saradnik SO RTS na poziciji prve flaute i stalni honorarni saradnik bečkog Rezidenc orkestra sa kojim nastupa više od 100 puta u sezoni.

Meri Bojić Radojčić je diplomirala i magistrirala klavir na FMU u Beogradu. Radi kao viši umetnički saradnik na Katedri za duvačke instrumente na FMU. Sarađivala je i nastupala sa izvođačima kao što su Orel Nikole (flauta), Knut Sonstevold (fagot), Matijas Alin (flauta), Stanislav Apolin (violončelo), Ljubiša Jovanović (flauta), Vinsent Lukas (flauta), Džuli Koidin (flauta), Dejan Gavrić (flauta), Matej Zupan (flauta), Matjaž Debeljak (pikolo), Agustin Leon Ara (violina), Gergelji Ices (flauta), Sara Čang (violina), Bulent Evcil (flauta), Mišel Belavans (flauta) i drugi.
Bila je učesnik na Međunrodnoj tribini kompozitora, Čelo festu, manifestaciji Budva grad teatar i Flauta fest Beograd. Na Međunarodnom takmičenju Petar Konjović je više puta angažovana kao oficijelni pijanista za najstariju kategoriju, kao i na 37. takmičenju Muzičke omladine u Beogradu.

Loading...