Концерт хорнисте Игора Лазића и пијанисте Марка Богдановића – ОТКАЗАНО

28.10.2019., 21:00

Игор Лазић је професор на Факултету музичке уметности у Београду. Заједно са пијанистом Марком Богдановићем ће извести дела Шумана, Хиндемита и Козме.

Програм:
Роберт Шуман
Романсе за обоу и клавир, оп. 94 (транскрипција за хорну и клавир)
Nicht schnell
Einfach, innig
Nicht schnell

Паул Хиндемит
Соната за хорну и клавир
Ruhig bewegt
Lebhaft
Sehr langsam
Lebhaft

Едгар Kозма
Сонатина за хорну и клавир
Allegro deciso
Andante nostalgico
Ritmico

Биографије:
Игор Лазић је рођен у Београду. Хорну је почео да свира са десет година у класи проф. Зорана Мрдјеновица. Студирао је у класи проф. Стјепана Рабузина на Факултету музичке уметности у Београду. Студије је наставио на Високој школи за музику у Тросингену (Немачка) у класи проф. Францис Орвала, где је завршио највиши ниво студија (Solistische Ausbildung). Докторирао је из области камерне музике са темом Тембровска разноликост хорне у камерном ансамблу са дрвеним дувачким инструментима.
Од 2001. до 2011. године је био соло хорниста Београдске филхармоније и у том периоду је сарађивао са светски познатим уметницима, као што су Зубин Мехта, сир Невил Маринер, Карл Антон Рихенбахер, Најџел Кенеди, Сара Чанг, Максим Вангеров, Хансјорг Шеленбергер, Милан Турковић, Штефан Дор, Пол Мејер, Радован Влатковић, Херман Бауман, Радек Баборак и други. Од 2003. године радио на Катедри за камерну музику ФМУ у Београду и тренутно је у звању ванредног професора. Ангажован је као соло-хорниста Симфонијског оркестра РТС-а.
Године 2001. је учествовао у летњој турнеји Омладинског оркестра Густав Малер под диригентском палицом Ивана Фишера и Франца Велсер Места. Наступа као солиста и камерни музичар на концертним подијумима широм земље и у иностранству.

Марко Богдановић (Београд, 1982) је матурирао на одсеку за клавир МШ др Војислав Вучковић у класи проф. Бранке Жиравац-Јеремић. Завршио је и нижу музичку школу на одсеку за соло-певање у МШ Мокрањац у класи  проф. Георгија Минова. Дипломирао је на одсеку за клавир ФМУ у Београду (2009), а током студија учио је у класама проф. Александра Шандорова и проф. Александре Павловић. Студирао је и на одсеку за дириговање у класи проф. Станка Шепића. Тренутно је студент докторских академских студија на катедри за камерну музику у класи проф. Људмиле Поповић.
Добитник је награда на домаћим и међународним такмичењима, од којих су најзначајније друге награде на Међународном конкурсу Николај Рубинштајн (Париз, 1997) и на Међународном конкурсу младих пијаниста Фредерик Шопен (Рим, 1998), као и прва награда на Републичком такмичењу у Београду (1999). Током школовања концертирао је као солиста и у ансамблу у Србији, и у иностранству. Од значајнијих концерата издваја се наступ с ансаблом Војске Срби

Loading...