Koncert horniste Igora Lazića i pijaniste Marka Bogdanovića – OTKAZANO

28.10.2019., 21:00

Igor Lazić je profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Zajedno sa pijanistom Markom Bogdanovićem će izvesti dela Šumana, Hindemita i Kozme.

Program:
Robert Šuman
Romanse za obou i klavir, op. 94 (transkripcija za hornu i klavir)
Nicht schnell
Einfach, innig
Nicht schnell

Paul Hindemit
Sonata za hornu i klavir
Ruhig bewegt
Lebhaft
Sehr langsam
Lebhaft

Edgar Kozma
Sonatina za hornu i klavir
Allegro deciso
Andante nostalgico
Ritmico

Biografije:
Igor Lazić je rođen u Beogradu. Hornu je počeo da svira sa deset godina u klasi prof. Zorana Mrdjenovica. Studirao je u klasi prof. Stjepana Rabuzina na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Studije je nastavio na Visokoj školi za muziku u Trosingenu (Nemačka) u klasi prof. Francis Orvala, gde je završio najviši nivo studija (Solistische Ausbildung). Doktorirao je iz oblasti kamerne muzike sa temom Tembrovska raznolikost horne u kamernom ansamblu sa drvenim duvačkim instrumentima.
Od 2001. do 2011. godine je bio solo hornista Beogradske filharmonije i u tom periodu je sarađivao sa svetski poznatim umetnicima, kao što su Zubin Mehta, sir Nevil Mariner, Karl Anton Rihenbaher, Najdžel Kenedi, Sara Čang, Maksim Vangerov, Hansjorg Šelenberger, Milan Turković, Štefan Dor, Pol Mejer, Radovan Vlatković, Herman Bauman, Radek Baborak i drugi. Od 2003. godine radio na Katedri za kamernu muziku FMU u Beogradu i trenutno je u zvanju vanrednog profesora. Angažovan je kao solo-hornista Simfonijskog orkestra RTS-a.
Godine 2001. je učestvovao u letnjoj turneji Omladinskog orkestra Gustav Maler pod dirigentskom palicom Ivana Fišera i Franca Velser Mesta. Nastupa kao solista i kamerni muzičar na koncertnim podijumima širom zemlje i u inostranstvu.

Marko Bogdanović (Beograd, 1982) je maturirao na odseku za klavir MŠ dr Vojislav Vučković u klasi prof. Branke Žiravac-Jeremić. Završio je i nižu muzičku školu na odseku za solo-pevanje u MŠ Mokranjac u klasi  prof. Georgija Minova. Diplomirao je na odseku za klavir FMU u Beogradu (2009), a tokom studija učio je u klasama prof. Aleksandra Šandorova i prof. Aleksandre Pavlović. Studirao je i na odseku za dirigovanje u klasi prof. Stanka Šepića. Trenutno je student doktorskih akademskih studija na katedri za kamernu muziku u klasi prof. Ljudmile Popović.
Dobitnik je nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, od kojih su najznačajnije druge nagrade na Međunarodnom konkursu Nikolaj Rubinštajn (Pariz, 1997) i na Međunarodnom konkursu mladih pijanista Frederik Šopen (Rim, 1998), kao i prva nagrada na Republičkom takmičenju u Beogradu (1999). Tokom školovanja koncertirao je kao solista i u ansamblu u Srbiji, i u inostranstvu. Od značajnijih koncerata izdvaja se nastup s ansablom Vojske Srbi

Loading...