Концерт сопрана Бранке Панић и тенора Милана Панића

07.10.2019., 20:00

На програму су арије из популарних опера, а као клавирски сарадник ће наступити Борко Милојковић. Гошћа концерта је виолинисткиња Наташа Сретеновић.

Програм:
Франческо Чилеа
Lamento di Federico, арија Федерика из опере Арлезијанка

Ђузепе Верди
Ernani, Еrnani involami, арија Елвире из опере Ернани

Ђакомо Пучини
Non piangere, Liù, арија Калафа из опере Турандот

Vissi d’arte, арија Флорије Тоске из опере Тоска

Петар Иљич Чајковски
Сентиментални валцер

Салваторе Кардиљо
Core ‘ngrato

Лео Делиб
Les filles de Cadix

Карл Бом 
Болеро из Albumblätter
Наташа Сретеновић, виолина
Бранка Панић, клавир

Петар Иљич Чајковски
Kuda, kuda vï udalilis, арија Ленског из опере Евгеније Оњегин

Шарл Гуно
Je veux vivre, арија Јулије из опере Ромео и Јулија

Роберто Касалино
Дует Non ti scordar di me

 

Биографије:
Бранка Панић (1988) је са 6 година започела образовање у МШ Корнелије Становић у Београду. Завршила је четири одсека – клавир, оргуље, соло певање и музичку теорију СМШ Становић. Током школовања је освајала награде на такмичењима за пијансите и соло певаче. Са само 17 година je уписала студије музичке педагогије на ФМУ у Београду, које је завршила са похвалама. Оперско певање је учила код проф. Драгослава Илића, а повремено је имала прилику да ради са проф. Бисерком Цвејић и Љубицом Живковић, као и са солистом београдске опере Драгољубом Бајићем. Бранка Панић предаје клавир и солфеђо у СМШ Марко Тајчевић у Лазаревцу, а њени ученици постижу изузетне резултате на републичким такмичењима. Гостовала је на програму РТС-а Жикина шареница. Одржала је концерте у значајним београдским салама (од посебног значаја за њен развој била је сарадња са уредницом музичког програма Неном Михајловић), као и у Србији. Била је позвана да буде гошћа на оперском фестивалу у граду Вернигероде. Била је ангажована у ангажману опере Ромео и Јулија у Немачкој.

Милан Панић је почео да учи соло певање у МШ Владимир Ђорђевић у класи Снежане Шипић. Дипломирао је на одсеку за соло певање (2005) у СМШ Корнелије Станковић у класи Татјане Бајалице. Током 2003. и 2004. године био је члан оперског студија  Народног позоришта и имао је прилику да ради са проф. Бисерком Цвејић. Године 2004. је похађао мајсторске курсеве које је водио Симоне Фермани. Радио је проф. Драгославом Илићем у студију Лирица у Београду. Од 2012. године ради са солистом Народног позориша Драгољубом Бајићем. Освајао је награде на међународном такмичењу Лазар Јовановић у Београду, Међународном такмичењу Никола Цвејић у Руми, Међународном такмичењу Петар Коњовић у Београду и другим. Дипломирао је на одсеку за музичку педагогију на ФМУ у Београду (2012). Редовно наступа у Београду и Србији са супругом Бранком, изводећи арије из опера Вердија, Пучинија и других оперских композитора, трудећи се да на тај начин популаризују оперско стваралаштво.
Члан је ансамбла Горана Бреговића (вокалног секстета) са којим наступа широм света у престижним светским концертним дворанама. Милан Панић предаје клавир у МШ Марко Тајчевић у Лазаревцу.

 

Борко Милојковић (Ћуприја, 1985) је завршио СМШ Мокрањац у Београду у класи проф. Радојке Јовичић. Дипломирао је на ФМУ у Београду у класи проф. Дејана Стошића. Током школовања је остварио низ награда на значајним такмичењима у земљи и иностранству од којих се издвајају друга награда на Међународном такмичењу Николај Рубинштајн у Паризу 1999. године, прва награда на Републичком такмичењу музичких и балетских школа Србије 2002. године и прва награда на Међународном пијанистичком такмичењу у Шапцу 2004. године. Наступао је на концертима широм земље и у иностранству (Француска, Мађарска, Македонијa). Добитник је награде Скупштине града Београда, специјалне дипломе Београдског подијума младих талената и дипломе за концертну активност града Београда. Бави се компоновањем, као и организацијом хуманитарних концерата на којима и сам наступа. Снимао је за радио и телевизијске станице (РТС). Био је члан жирија на Такмичењу камерне музике у МШ Јован Бандур у Панчеву. Од 2010. године ради као професор клавира и корепетиције у МШ Владимир Ђорђевић у Београду, где са ученицима постиже запажене резултате. У последње време посебно је активан и на пољу камерне музике, па тако заједно са колегиницом Маријом Гођевац осваја прву награду у категорији клавирског дуа на овогодишњем Међународном такмичењу Сирмиум фест.

Наташа Сретеновић (Београд, 1986) је похађала ОМШ Владимир Ђорђевић у Београду. У том периоду је била добитница бројних награда. Завршила је АЛУ у класи проф.Владимира Марковића, и магистарске студије на Академији уметности у Нишу у класи проф. Јована Богосављевића. Током студија је наступала, као солиста и у камерним саставима, у Београду. Такође је више пута наступала као солиста у Крагујевцу. Усавршавала се на 5. Барокној академији у класи проф. Илије Корола, што је резултирало солистичким концетром на барокним инструментима у УК Пароброд (2015). Такође је наступала на концерту Барок свугде и свуда у камерном саставу са проф. Зораном Констадиновићем у СКЦ. Од 2014. до 2017. године, током рада у Музичкој школи у Лазаревцу је наступала неколико пута као солиста у Библиотеци у Лазаревцу. Њени ученици су освајали бројне награде на такмичењима.

 

 

 

Loading...