Koncert soprana Branke Panić i tenora Milana Panića

07.10.2019., 20:00

Na programu su arije iz popularnih opera, a kao klavirski saradnik će nastupiti Borko Milojković. Gošća koncerta je violinistkinja Nataša Sretenović.

Program:
Frančesko Čilea
Lamento di Federico, arija Federika iz opere Arlezijanka

Đuzepe Verdi
Ernani, Ernani involami, arija Elvire iz opere Ernani

Đakomo Pučini
Non piangere, Liù, arija Kalafa iz opere Turandot

Vissi d’arte, arija Florije Toske iz opere Toska

Petar Iljič Čajkovski
Sentimentalni valcer

Salvatore Kardiljo
Core ‘ngrato

Leo Delib
Les filles de Cadix

Karl Bom 
Bolero iz Albumblätter
Nataša Sretenović, violina
Branka Panić, klavir

Petar Iljič Čajkovski
Kuda, kuda vï udalilis, arija Lenskog iz opere Evgenije Onjegin

Šarl Guno
Je veux vivre, arija Julije iz opere Romeo i Julija

Roberto Kasalino
Duet Non ti scordar di me

 

Biografije:
Branka Panić (1988) je sa 6 godina započela obrazovanje u MŠ Kornelije Stanović u Beogradu. Završila je četiri odseka – klavir, orgulje, solo pevanje i muzičku teoriju SMŠ Stanović. Tokom školovanja je osvajala nagrade na takmičenjima za pijansite i solo pevače. Sa samo 17 godina je upisala studije muzičke pedagogije na FMU u Beogradu, koje je završila sa pohvalama. Opersko pevanje je učila kod prof. Dragoslava Ilića, a povremeno je imala priliku da radi sa prof. Biserkom Cvejić i Ljubicom Živković, kao i sa solistom beogradske opere Dragoljubom Bajićem. Branka Panić predaje klavir i solfeđo u SMŠ Marko Tajčević u Lazarevcu, a njeni učenici postižu izuzetne rezultate na republičkim takmičenjima. Gostovala je na programu RTS-a Žikina šarenica. Održala je koncerte u značajnim beogradskim salama (od posebnog značaja za njen razvoj bila je saradnja sa urednicom muzičkog programa Nenom Mihajlović), kao i u Srbiji. Bila je pozvana da bude gošća na operskom festivalu u gradu Vernigerode. Bila je angažovana u angažmanu opere Romeo i Julija u Nemačkoj.

Milan Panić je počeo da uči solo pevanje u MŠ Vladimir Đorđević u klasi Snežane Šipić. Diplomirao je na odseku za solo pevanje (2005) u SMŠ Kornelije Stanković u klasi Tatjane Bajalice. Tokom 2003. i 2004. godine bio je član operskog studija  Narodnog pozorišta i imao je priliku da radi sa prof. Biserkom Cvejić. Godine 2004. je pohađao majstorske kurseve koje je vodio Simone Fermani. Radio je prof. Dragoslavom Ilićem u studiju Lirica u Beogradu. Od 2012. godine radi sa solistom Narodnog pozoriša Dragoljubom Bajićem. Osvajao je nagrade na međunarodnom takmičenju Lazar Jovanović u Beogradu, Međunarodnom takmičenju Nikola Cvejić u Rumi, Međunarodnom takmičenju Petar Konjović u Beogradu i drugim. Diplomirao je na odseku za muzičku pedagogiju na FMU u Beogradu (2012). Redovno nastupa u Beogradu i Srbiji sa suprugom Brankom, izvodeći arije iz opera Verdija, Pučinija i drugih operskih kompozitora, trudeći se da na taj način popularizuju opersko stvaralaštvo.
Član je ansambla Gorana Bregovića (vokalnog seksteta) sa kojim nastupa širom sveta u prestižnim svetskim koncertnim dvoranama. Milan Panić predaje klavir u MŠ Marko Tajčević u Lazarevcu.

 

Borko Milojković (Ćuprija, 1985) je završio SMŠ Mokranjac u Beogradu u klasi prof. Radojke Jovičić. Diplomirao je na FMU u Beogradu u klasi prof. Dejana Stošića. Tokom školovanja je ostvario niz nagrada na značajnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu od kojih se izdvajaju druga nagrada na Međunarodnom takmičenju Nikolaj Rubinštajn u Parizu 1999. godine, prva nagrada na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije 2002. godine i prva nagrada na Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Šapcu 2004. godine. Nastupao je na koncertima širom zemlje i u inostranstvu (Francuska, Mađarska, Makedonija). Dobitnik je nagrade Skupštine grada Beograda, specijalne diplome Beogradskog podijuma mladih talenata i diplome za koncertnu aktivnost grada Beograda. Bavi se komponovanjem, kao i organizacijom humanitarnih koncerata na kojima i sam nastupa. Snimao je za radio i televizijske stanice (RTS). Bio je član žirija na Takmičenju kamerne muzike u MŠ Jovan Bandur u Pančevu. Od 2010. godine radi kao profesor klavira i korepeticije u MŠ Vladimir Đorđević u Beogradu, gde sa učenicima postiže zapažene rezultate. U poslednje vreme posebno je aktivan i na polju kamerne muzike, pa tako zajedno sa koleginicom Marijom Gođevac osvaja prvu nagradu u kategoriji klavirskog dua na ovogodišnjem Međunarodnom takmičenju Sirmium fest.

Nataša Sretenović (Beograd, 1986) je pohađala OMŠ Vladimir Đorđević u Beogradu. U tom periodu je bila dobitnica brojnih nagrada. Završila je ALU u klasi prof.Vladimira Markovića, i magistarske studije na Akademiji umetnosti u Nišu u klasi prof. Jovana Bogosavljevića. Tokom studija je nastupala, kao solista i u kamernim sastavima, u Beogradu. Takođe je više puta nastupala kao solista u Kragujevcu. Usavršavala se na 5. Baroknoj akademiji u klasi prof. Ilije Korola, što je rezultiralo solističkim koncetrom na baroknim instrumentima u UK Parobrod (2015). Takođe je nastupala na koncertu Barok svugde i svuda u kamernom sastavu sa prof. Zoranom Konstadinovićem u SKC. Od 2014. do 2017. godine, tokom rada u Muzičkoj školi u Lazarevcu je nastupala nekoliko puta kao solista u Biblioteci u Lazarevcu. Njeni učenici su osvajali brojne nagrade na takmičenjima.

 

 

 

Loading...