СТРУЧНО ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБУ СА ФОКУСОМ НА ТЕМИ “УМЕТНИЧКИ ВИДЕО И УМЕТНИЧКИ ФИЛМ“

19.10.2019., 13:00

Галерија Podroom, Трг републике 5/-1
Изложба Анице Вучетић Између светова
3 –  31. октобар 2019.

Субота,  19.10.2019. у 13.00
СТРУЧНО ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБУ СА ФОКУСОМ НА ТЕМИ “УМЕТНИЧКИ ВИДЕО И УМЕТНИЧКИ ФИЛМ“
У РАЗГОВОРУ ФИЛМСКОГ КРИТИЧАРА МИРОЉУБА СТОЈАНОВИЋА И ВИДЕО УМЕТНИЦЕ АНИЦЕ ВУЧЕТИЋ

У амбијенту изложбе Између светова на којој је представљено девет нових видео радова наше познате видео уметнице Анице Вучетић: Бунар,Са друге стране, Револуцију сањам, Путовање, Изван фокуса II, Прозор, На осами, Између светова, На крају крајева ( 2016-2019), ауторка ће говорити о изложеним видео инсталацијама и амбијентима у дијалогу са филмским критичарем и теоретичарем филма Мирољубом Стојановићем из Филмског центра Србије.  У формату студије случаја на примерима одабраних дела говориће се о осетљивој разлици која постоји у савременом стваралаштву уметничког филма и уметничког видеа посматрано у продукционом смислу,  естетским и техничким стандардима рада. У ширем контексту посматрања електронских слика  у  оба медија биће речи  о позиционирању уметничког филма и видеу у историји кинематографије и историји уметности.  Програм ће модерирати Гордана Добрић, историчарка уметности и ауторка текста у каталогу.

Позивано све заљубљенике у видео уметност да нам се придруже у разговору и узбудљивом путовању кроз светове Анице Вучетић.

Добродошли!

Галерије Културног центра Београда су отворене сваког дана од 12:00 до 20:00, сем недељом, државним и верским празницима.

Програм галерија подржавају Град Београд — Секретаријат за културу и Министарство културе и информисања Републике Србије.

Loading...