STRUČNO VOĐENJE KROZ IZLOŽBU SA FOKUSOM NA TEMI “UMETNIČKI VIDEO I UMETNIČKI FILM“

19.10.2019., 13:00

Galerija Podroom, Trg republike 5/-1
Izložba Anice Vučetić Između svetova
3 –  31. oktobar 2019.

Subota,  19.10.2019. u 13.00
STRUČNO VOĐENJE KROZ IZLOŽBU SA FOKUSOM NA TEMI “UMETNIČKI VIDEO I UMETNIČKI FILM“
U RAZGOVORU FILMSKOG KRITIČARA MIROLJUBA STOJANOVIĆA I VIDEO UMETNICE ANICE VUČETIĆ

U ambijentu izložbe Između svetova na kojoj je predstavljeno devet novih video radova naše poznate video umetnice Anice Vučetić: Bunar,Sa druge strane, Revoluciju sanjam, Putovanje, Izvan fokusa II, Prozor, Na osami, Između svetova, Na kraju krajeva ( 2016-2019), autorka će govoriti o izloženim video instalacijama i ambijentima u dijalogu sa filmskim kritičarem i teoretičarem filma Miroljubom Stojanovićem iz Filmskog centra Srbije.  U formatu studije slučaja na primerima odabranih dela govoriće se o osetljivoj razlici koja postoji u savremenom stvaralaštvu umetničkog filma i umetničkog videa posmatrano u produkcionom smislu,  estetskim i tehničkim standardima rada. U širem kontekstu posmatranja elektronskih slika  u  oba medija biće reči  o pozicioniranju umetničkog filma i videu u istoriji kinematografije i istoriji umetnosti.  Program će moderirati Gordana Dobrić, istoričarka umetnosti i autorka teksta u katalogu.

Pozivano sve zaljubljenike u video umetnost da nam se pridruže u razgovoru i uzbudljivom putovanju kroz svetove Anice Vučetić.

Dobrodošli!

Galerije Kulturnog centra Beograda su otvorene svakog dana od 12:00 do 20:00, sem nedeljom, državnim i verskim praznicima.

Program galerija podržavaju Grad Beograd — Sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Loading...