КЦБ ФИЛМСКЕ РАДИОНИЦЕ: Сценографија

30.11.2019., 12:00

КЦБ ФИЛМСКЕ РАДИОНИЦЕ: Сценографија

субота 30. новембар од 12.00 до 16.00
Галерија Артгет Културног центра Београда (Трг Републике 5)

Спремни смо за филм, а ти?

Кроз серију радионица у Културном центру Београда, сваке суботе од 12 до 16ч имаћеш прилику да се упознаш са филмским занимањима и свим сегментима стварања филма. Почињемо уводном радионицом о филму, а потом обрађујемо писање сценарија, секторе режије, камере, сценографије, костима и завршавамо глумом на филму, филмском музиком и монтажом.

Ако си страствени познавалац филма, средњошколац који планира да упише филмску академију, или студент који више времена проводи у гледању филмова негу у спремању испита – пошаљи пријаву и прикључи се филмској екипи КЦБа!

Можеш да присуствујеш појединачним радионицама, а ако си прави филмски ентузијаста очекујемо те сваке суботе!

Све радионице су потпуно бесплатне, опрема обезбеђена и кокице (ће бити) спремне.

ПС
Када завршимо све радионице, правимо филмску екипу и снимамо краткометражни филм који ће своју премијеру имати у биоскопу Дворане Културног центра Београда (пишемо на време, како бисте стигли да набавите хаљину и одело за црвени тепих )

________________________________________

СЦЕНОГРАФИЈА са Јеленом Шопић

Последње суботе у новембру разговарамо о сценографији!

Да ли лик гради сценгорафију или сценографија лика? На који начин место радње гради нарацију у филму? Како изгледа посао сценографа? Након уводне приче, преко практичних примера имаћемо прилику да се упзонамо са техникама које помажу при осмишљавању сценгорафије.

Пријави се на: http://bit.ly/Scenografija-prijava

Ко је Јелена Шопић?

Јелена Шопић докторирала је на Факултету примењених уметности у Београду са темом „Сценографија у филму епоха – Од колективног сећања до индивидуалног израза“ где и предаје на предмету Филмска и ТВ сценографија. Добитница је награде FIPRESCI за најбољу сценографију 2015. године за филмове „Ничије дете“ и „Бићемо прваци света“.
Радила је и на бројним филмским остварењима као што су „Практичан водич кроз Београд са певањем и плакањем“, „Иронцлад – баттле фор блоод“, „Небо изнад нас“, „Мач освете“, „Крyптон“, „Небеска тема“, „Асиметрија“, „Опен 24 хоурс“ и „Реална прича“. Од ТВ серија на којима је радила као сценгораф истичу се „Јужни ветар“, „Жигосани у рекету“, „Цват липе на Балкану“, „Оно као љубав“, „Лифт“, „Миле против транзиције“.
Члан је Европске филмске академије, као и члан УЛУПУДС-а. је на Универзитету Метрополитен (предмети: дигитална фотографија и технологија видео продукције).

_______________________

Ако желиш да будеш у току са филмским радионицама и први/а пошаљеш пријаву, прати нас на мрежама

фејсбук: KCB update & Kulturni centar Beograda
инстаграм: kcb_artedu

Увек можеш и да нас контактираш
мејл: arteduradionice@gmail.com
телефон: 069 2707997

Програм се одржава у оквиру едукативних програма за младе Културног центра Београда
Програм је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије

 

Loading...