KCB FILMSKE RADIONICE: Scenografija

30.11.2019., 12:00

KCB FILMSKE RADIONICE: Scenografija

subota 30. novembar od 12.00 do 16.00
Galerija Artget Kulturnog centra Beograda (Trg Republike 5)

Spremni smo za film, a ti?

Kroz seriju radionica u Kulturnom centru Beograda, svake subote od 12 do 16č imaćeš priliku da se upoznaš sa filmskim zanimanjima i svim segmentima stvaranja filma. Počinjemo uvodnom radionicom o filmu, a potom obrađujemo pisanje scenarija, sektore režije, kamere, scenografije, kostima i završavamo glumom na filmu, filmskom muzikom i montažom.

Ako si strastveni poznavalac filma, srednjoškolac koji planira da upiše filmsku akademiju, ili student koji više vremena provodi u gledanju filmova negu u spremanju ispita – pošalji prijavu i priključi se filmskoj ekipi KCBa!

Možeš da prisustvuješ pojedinačnim radionicama, a ako si pravi filmski entuzijasta očekujemo te svake subote!

Sve radionice su potpuno besplatne, oprema obezbeđena i kokice (će biti) spremne.

PS
Kada završimo sve radionice, pravimo filmsku ekipu i snimamo kratkometražni film koji će svoju premijeru imati u bioskopu Dvorane Kulturnog centra Beograda (pišemo na vreme, kako biste stigli da nabavite haljinu i odelo za crveni tepih )

________________________________________

SCENOGRAFIJA sa Jelenom Šopić

Poslednje subote u novembru razgovaramo o scenografiji!

Da li lik gradi scengorafiju ili scenografija lika? Na koji način mesto radnje gradi naraciju u filmu? Kako izgleda posao scenografa? Nakon uvodne priče, preko praktičnih primera imaćemo priliku da se upzonamo sa tehnikama koje pomažu pri osmišljavanju scengorafije.

Prijavi se na: http://bit.ly/Scenografija-prijava

Ko je Jelena Šopić?

Jelena Šopić doktorirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu sa temom „Scenografija u filmu epoha – Od kolektivnog sećanja do individualnog izraza“ gde i predaje na predmetu Filmska i TV scenografija. Dobitnica je nagrade FIPRESCI za najbolju scenografiju 2015. godine za filmove „Ničije dete“ i „Bićemo prvaci sveta“.
Radila je i na brojnim filmskim ostvarenjima kao što su „Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“, „Ironclad – battle for blood“, „Nebo iznad nas“, „Mač osvete“, „Krypton“, „Nebeska tema“, „Asimetrija“, „Open 24 hours“ i „Realna priča“. Od TV serija na kojima je radila kao scengoraf ističu se „Južni vetar“, „Žigosani u reketu“, „Cvat lipe na Balkanu“, „Ono kao ljubav“, „Lift“, „Mile protiv tranzicije“.
Član je Evropske filmske akademije, kao i član ULUPUDS-a. je na Univerzitetu Metropoliten (predmeti: digitalna fotografija i tehnologija video produkcije).

_______________________

Ako želiš da budeš u toku sa filmskim radionicama i prvi/a pošalješ prijavu, prati nas na mrežama

fejsbuk: KCB update & Kulturni centar Beograda
instagram: kcb_artedu

Uvek možeš i da nas kontaktiraš
mejl: arteduradionice@gmail.com
telefon: 069 2707997

Program se održava u okviru edukativnih programa za mlade Kulturnog centra Beograda
Program je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije

 

Loading...