Концерт пијаниста Николе Тодоровића и Сањина Јаковљевића

18.11.2019., 21:00

Никола Тодоровић и Сањин Јаковљевић су студенти Факултета музичке уметности у Београду. Концерт реализујемо у сарадњи са ФМУ.

Програм:
Сезар Франк
Прелудијум, фуга и варијације, оп. 18

Алберто Хинастера
Соната бр. 1
I Allegro marcato

Aлександар Скрјабин
Етида у фис–молу, оп. 8/2

Vers la flamme, оп. 72

Два плеса, оп. 73
Garlands
Dark Flames

НИКОЛА ТОДОРОВИЋ

Марко Тајчевић
Српске игре (избор)
I Moderato
II Moderato, poco rubato
III Allegro
IV Allegro

Фредерик Шопен
Етида у це–молу, оп. 25/12

Сергеј Рахмањинов
Прелид у ха–молу, оп. 32/10

Франц Лист
Мађарска рапсодија бр. 2

САЊИН ЈАКОВЉЕВИЋ

Биографије:
Никола Тодоровић (Ваљево, 1998) је почео да свира клавир у класи проф. Наташе Митровић. Похађао је Средњу музичку школу у Ваљеву у класи Димитрија Томића. Освајао је награде на бројним републичким и међународним такмичењима, а издвајају се прве награде на такмичењима Славенски и на међународном такмичењу Даворин Јенко, прва и трећа награда на Републичком такмичењу, као и прва награда и лауреат на такмичењу Sirmium music fest. Студент је ФМУ у класи проф. Наташе Митровић.
Одржао је солистичке концерте у Сали МШ Живорад Грбић и у Свечаној сали Ваљевске гимназије. Похађао је мајсторске курсеве код Александра Шандорова, Наташе Митровић, Николаја Медведеваи других. Свирао је у Дому Војске Србије у организацији УО Станислав Бинички. Као солиста је наступао у галерији Артгет, СКЦ, Галерији Коларца, Великој сали Коларца и КЦ Чукарица. Често наступа и као камерни музичар. Свирао је у клавирском трију Passione и клавирском квартету с којима је остварио награде на неколико републичких такмичења.
Од 2016. године наступа са виолинисткињом Јаном Рашић. Издвајају се прва награда на Републичком такмичењу и прва награда на Фестивалу словенске музике у Београду. Активно наступа са сопраном Јованом Којић.

Сањин Јаковљевић (Београд, 2000) je започео образовање у МШ Мокрањац са 5 година, у класи проф. Милице Бисенић Васиљевић. Основну музичку школу је завршио у класи проф. Ружице Гојковић, и средњу у класи проф. Ивана Мелеша. Тренутно је студент треће године основних академских студија на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Маје Рајковић. Похађао је мајсторксе курсеве код Јокут Михајловић, Франка Вентуринија и Марка Мелеша.
Освојио је бројне награда на републичким и међународним такмичењима од којих се издвајају награда лауреата на Пијанистичком такмичењу Клавитас у Смедереву, прва награда на Међународном такмичењу Даворин Јенко, прва награда на такмичењу Славенски и друга награда на Републичком такмичењу музичких и балетских школа Србије.
Наступао је као солиста у Коларчевој задужбини, Сали Београдске филхармоније, у Галерији Коларца, СКЦ, Артгету, Италијанском институту за културу, УК Чукарица, салама општина Палилула и Врачар.

Loading...