Koncert pijanista Nikole Todorovića i Sanjina Jakovljevića

18.11.2019., 21:00

Nikola Todorović i Sanjin Jakovljević su studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Koncert realizujemo u saradnji sa FMU.

Program:
Sezar Frank
Preludijum, fuga i varijacije, op. 18

Alberto Hinastera
Sonata br. 1
I Allegro marcato

Aleksandar Skrjabin
Etida u fis–molu, op. 8/2

Vers la flamme, op. 72

Dva plesa, op. 73
Garlands
Dark Flames

NIKOLA TODOROVIĆ

Marko Tajčević
Srpske igre (izbor)
I Moderato
II Moderato, poco rubato
III Allegro
IV Allegro

Frederik Šopen
Etida u ce–molu, op. 25/12

Sergej Rahmanjinov
Prelid u ha–molu, op. 32/10

Franc List
Mađarska rapsodija br. 2

SANJIN JAKOVLJEVIĆ

Biografije:
Nikola Todorović (Valjevo, 1998) je počeo da svira klavir u klasi prof. Nataše Mitrović. Pohađao je Srednju muzičku školu u Valjevu u klasi Dimitrija Tomića. Osvajao je nagrade na brojnim republičkim i međunarodnim takmičenjima, a izdvajaju se prve nagrade na takmičenjima Slavenski i na međunarodnom takmičenju Davorin Jenko, prva i treća nagrada na Republičkom takmičenju, kao i prva nagrada i laureat na takmičenju Sirmium music fest. Student je FMU u klasi prof. Nataše Mitrović.
Održao je solističke koncerte u Sali MŠ Živorad Grbić i u Svečanoj sali Valjevske gimnazije. Pohađao je majstorske kurseve kod Aleksandra Šandorova, Nataše Mitrović, Nikolaja Medvedevai drugih. Svirao je u Domu Vojske Srbije u organizaciji UO Stanislav Binički. Kao solista je nastupao u galeriji Artget, SKC, Galeriji Kolarca, Velikoj sali Kolarca i KC Čukarica. Često nastupa i kao kamerni muzičar. Svirao je u klavirskom triju Passione i klavirskom kvartetu s kojima je ostvario nagrade na nekoliko republičkih takmičenja.
Od 2016. godine nastupa sa violinistkinjom Janom Rašić. Izdvajaju se prva nagrada na Republičkom takmičenju i prva nagrada na Festivalu slovenske muzike u Beogradu. Aktivno nastupa sa sopranom Jovanom Kojić.

Sanjin Jakovljević (Beograd, 2000) je započeo obrazovanje u MŠ Mokranjac sa 5 godina, u klasi prof. Milice Bisenić Vasiljević. Osnovnu muzičku školu je završio u klasi prof. Ružice Gojković, i srednju u klasi prof. Ivana Meleša. Trenutno je student treće godine osnovnih akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Maje Rajković. Pohađao je majstorkse kurseve kod Jokut Mihajlović, Franka Venturinija i Marka Meleša.
Osvojio je brojne nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima od kojih se izdvajaju nagrada laureata na Pijanističkom takmičenju Klavitas u Smederevu, prva nagrada na Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko, prva nagrada na takmičenju Slavenski i druga nagrada na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije.
Nastupao je kao solista u Kolarčevoj zadužbini, Sali Beogradske filharmonije, u Galeriji Kolarca, SKC, Artgetu, Italijanskom institutu za kulturu, UK Čukarica, salama opština Palilula i Vračar.

Loading...