Концерт пијанисткиња Maје Ђого и Маје Жуже

03.02.2020., 20:00

Доценткиње на Катедри за клавир Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, пијанисткиње Maја Ђого и Маја Жужа представиће нам се солистичким делима, као и композицијама за клавир четвороручно.

Програм:
Франц Лист
Valle d’Obermann из прве свеске трилогије Године ходочашћа
Маја Жужа

Франц Лист
Funerailles из цикуса Поетичне и религиозне хармоније
Маја Ђого

Боривоје Симић
Токата
Маја Жужа

Арам Хачатурјан
Токата
Маја Ђого

Фредерик Шопен
Полонеза у А–дуру, оп. 40/1
Клавирски дуо M&M

Фазил Сај
Зимско јутро у Истанбулу
Клавирски дуо M&M

Биографије:
Маја Ђого (Београд, 1984) је почела да се бави музиком у Украјини 1993. године. Завршила је ОМШ Владимир Ђорђевић у Београду, у класи проф. Јелене Филотић као ђак генерације, и СМШ Мокрањац у класи проф. Божене Гринер и проф. Зељке Воркапић. Дипломирала је на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву у класи проф. Јокутхон Михаиловић, и завршила магистарске студије у класи проф. Александре Радосављевић. Током школовања је наступала на бројним концертима, такмичењима, фестивалима и семинарима где је освајала награде, дипломе и значајна признања. Похађала је мајсторске курсеве код реномираних музичких педагога, као што су Александра Романић, Павел Нерсесјан, Александар Шандоров, Јуриј Кот, Хинко Хас, Лили Петровић и Михаил Резек. Поводом свечаности обележавања Дана Универзитета у Источном Сарајеву, ректор јој је доделио Плакету Универзитета за изузетан успех (највиши укупан просек) у току основних студија. Осим као солиста, наступа и у камерним саставима. За 10 година педагошког рада остварила је запажене резултате, њени ученици су освојили преко 80 награда. Била је члан жирија пијанистичких такмичења и фестивала у земљи и региону.
Активни је члан удружења Музичких/глазбених и балетних педагога ФБиХ. Запослена је као доцент на Катедри за клавир Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Маја Жужа (Сарајево, 1984) је завршила нижу и средњу музичку школу у Источном Сарајеву. Већ у том периоду је активно концертирала и освајала специјалне и прве награде на такмичењима. Завршила је Музичку академију Универзитета у Источном Сарајеву, одсек за клавир, у класи Мр Зорице Димитријевић-Стошић са просечном оценом 10. Током студија је била стипендиста Владе Републике Српске. Добитница је награде Војин Комадина Музичке академије, УИС Плакете Универзитета и Сребрењака Св. Стефана као најбољи студент Универзитета. Магистарске студије је завршила 2012. године у истој установи, у класи Мр Ирине Скерл, доц. Похађала је мајсторске курсеве код Јурија Кота, Хинка Хаса, Јокут Михаиловић, Александре Романић, Мирославе Лили Петровић, Михала Резека и Александра Сердара. Радила је на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву у звању уметничког сарадника, а потом у звању вишег уметничког сарадника. У сарадњи са колегама и студентима је наступала на преко 200 концерата у земљи и региону. Члан је Удружења грађана за неговање академске музике Нови звук. Један је од идејних твораца и покретача Првог међународног такмичења пијаниста на Музичкој академији УИС. Потпредседник је и члан оснивачког одбора Удружења грађана за неговање класичне музике Корал, као и заменик уметничког директора и ПР менаџер истоименог фестивала. Члан је Српског просвјетно културног друштва Просвјета. Од 2015. године се налази у звању доцента на Катедри за клавир Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву. Од академске 2017/2018. обавља функцију руководиоца Катедре.

Loading...