Koncert pijanistkinja Maje Đogo i Maje Žuže

03.02.2020., 20:00

Docentkinje na Katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, pijanistkinje Maja Đogo i Maja Žuža predstaviće nam se solističkim delima, kao i kompozicijama za klavir četvororučno.

Program:
Franc List
Valle d’Obermann iz prve sveske trilogije Godine hodočašća
Maja Žuža

Franc List
Funerailles iz cikusa Poetične i religiozne harmonije
Maja Đogo

Borivoje Simić
Tokata
Maja Žuža

Aram Hačaturjan
Tokata
Maja Đogo

Frederik Šopen
Poloneza u A–duru, op. 40/1
Klavirski duo M&M

Fazil Saj
Zimsko jutro u Istanbulu
Klavirski duo M&M

Biografije:
Maja Đogo (Beograd, 1984) je počela da se bavi muzikom u Ukrajini 1993. godine. Završila je OMŠ Vladimir Đorđević u Beogradu, u klasi prof. Jelene Filotić kao đak generacije, i SMŠ Mokranjac u klasi prof. Božene Griner i prof. Zeljke Vorkapić. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu u klasi prof. Jokuthon Mihailović, i završila magistarske studije u klasi prof. Aleksandre Radosavljević. Tokom školovanja je nastupala na brojnim koncertima, takmičenjima, festivalima i seminarima gde je osvajala nagrade, diplome i značajna priznanja. Pohađala je majstorske kurseve kod renomiranih muzičkih pedagoga, kao što su Aleksandra Romanić, Pavel Nersesjan, Aleksandar Šandorov, Jurij Kot, Hinko Has, Lili Petrović i Mihail Rezek. Povodom svečanosti obeležavanja Dana Univerziteta u Istočnom Sarajevu, rektor joj je dodelio Plaketu Univerziteta za izuzetan uspeh (najviši ukupan prosek) u toku osnovnih studija. Osim kao solista, nastupa i u kamernim sastavima. Za 10 godina pedagoškog rada ostvarila je zapažene rezultate, njeni učenici su osvojili preko 80 nagrada. Bila je član žirija pijanističkih takmičenja i festivala u zemlji i regionu.
Aktivni je član udruženja Muzičkih/glazbenih i baletnih pedagoga FBiH. Zaposlena je kao docent na Katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Maja Žuža (Sarajevo, 1984) je završila nižu i srednju muzičku školu u Istočnom Sarajevu. Već u tom periodu je aktivno koncertirala i osvajala specijalne i prve nagrade na takmičenjima. Završila je Muzičku akademiju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, odsek za klavir, u klasi Mr Zorice Dimitrijević-Stošić sa prosečnom ocenom 10. Tokom studija je bila stipendista Vlade Republike Srpske. Dobitnica je nagrade Vojin Komadina Muzičke akademije, UIS Plakete Univerziteta i Srebrenjaka Sv. Stefana kao najbolji student Univerziteta. Magistarske studije je završila 2012. godine u istoj ustanovi, u klasi Mr Irine Skerl, doc. Pohađala je majstorske kurseve kod Jurija Kota, Hinka Hasa, Jokut Mihailović, Aleksandre Romanić, Miroslave Lili Petrović, Mihala Rezeka i Aleksandra Serdara. Radila je na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu u zvanju umetničkog saradnika, a potom u zvanju višeg umetničkog saradnika. U saradnji sa kolegama i studentima je nastupala na preko 200 koncerata u zemlji i regionu. Član je Udruženja građana za negovanje akademske muzike Novi zvuk. Jedan je od idejnih tvoraca i pokretača Prvog međunarodnog takmičenja pijanista na Muzičkoj akademiji UIS. Potpredsednik je i član osnivačkog odbora Udruženja građana za negovanje klasične muzike Koral, kao i zamenik umetničkog direktora i PR menadžer istoimenog festivala. Član je Srpskog prosvjetno kulturnog društva Prosvjeta. Od 2015. godine se nalazi u zvanju docenta na Katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Od akademske 2017/2018. obavlja funkciju rukovodioca Katedre.

Loading...