Koncert violinistkinje Isidore Dramićanin i pijanistkinje Mine Ristić

03.04.2017., 21:00

Isidora Dramićanin će izvesti 3 violinske sonate i provesti nas kroz 3 različite stilske epohe, a u tome će joj pomoći pijanistkinja Mina Ristić.
Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Program:
Volfgang Amadeus Mocart

Sonata za klavir i violinu u e–molu, K. 304
Allegro
Tempo di Menuetto

Ežen Isaj
Sonata za solo violinu, op. 27/3 (Balada)

Sezar Frank
Sonata za violinu i klavir u A–duru
Allegro moderato
Allegro
Moderato
Allegretto poco mosso

Biografije:
Isidora Dramićanin (1994, Beograd) je stekla obrazovanje u MŠ Kosta Manojlović u Zemunu kod prof. Sande Dramićanin. Srednju školu je završila 2012. godine kao đak generacije. Diplomirala je u klasi prof. Ivane Zikić–Acimoski na FMU u Beogradu. U istoj klasi je nastavila master studije. Takođe je pohađala Interpretativni studio violine prof. Dejana Mihailovića do 2014. godine. Od 2016. godine pohađa časove kod Nemanje Radulovića.
Tokom školovanja je osvojila brojne nagrade kao solista i u kamernim ansamblima, na republičkim i međunadrodnim takmičenjima u Srbiji, Bugarskoj, Francuskoj i Italiji. Isidora je koncertmajstor kamernog ansambla Taurunum, sa kojim je svirala širom Srbije i u inostranstvu. Pohađala je majstorske kurseve kod Ane Kandiskaje, Timura Meljnika, Stefana Milenkovića, Romana Simovića i Micho Dimitrova. Kao solista je nastupala u svim značajnim salama u Beogradu (Kolarac, Sala Beogradske filharmonije, Madlenijanum, Ruski dom, Etnografski muzej, Galerija Artget, SKC).

Mina Ristić

Mina Ristić (1991, Beograd) je počela da svira klavir sa četiri godine u MŠ Kosta Manojlović, gde je i završila srednju školu sa nagradom za najbolje odsviran diplomski ispit. Završila je osnovne i master akademske studije na FMU u Beogradu u klasi prof. Jokut Mihailović, a potom specijalističke studije iz kamerne muzike u klasi vanr. prof. Jasne Tucović (FMU).
Osvojila je brojne nagrade, od kojih se ističu prve nagrade na Republičkom takmičenju u Beogradu, kao solista (2007) i u kamernom sastavu (2006); treća nagrada na takmičenju Anto Rubinštajn (Pariz, 2008); prva nagrada na String festivalu u sastavu klavirski trio (2013); prva nagrada na Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko u sastavu klavirski duo (2013) i prva nagrada – Laureat, u sastavu klavirski duo (2015). Kao solista i u kamernim sastavima je nastupala u svim značajnim salama u Beogradu. Nastupila je u Kolarčevoj zadužbini sa Simfonijskim orkestrom FMU, izvodeći Pulenkov Koncert za dva klavira i orkestar (2015). Nastupa na značajnim manifestacijama Ambasade Azerbejdžana, na kojima izvodi kompozicije azerbejdžanskih autora. Bila je dobitnica stipendija Fonda za mlade talente, Ministarstva omladine i sporta, Gradske stipendije za talentovane srednjoškolce i studente, Republičke fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka).
Zaposlena je u MŠ Davorin Jenko kao klavirski saradnik i profesor klavira.

Loading...