Koncert pijanistkinja Snježane Popović Vulete i Željke Jovanić

22.05.2017., 21:00

Pijanistinje iz Banjaluke predstaviće se u Beogradu kompozicijama za solo klavir, kao i za klavir četvororučno. Koncert u galeriji počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Program:
Aleksandar Skrajabin
Pet prelida op. 16
Željka Jovanić, klavir

Franc List
Transcedentalna etida Eroika
Snježana Popović Vuleta, klavir

Fransis Pulenk
Sonatina za klavir četveroručno
Prélude – Modéré    
Rustique – Naif et lent    
Final – Très vite

Johanes Brams
6 valcera, op. 39

Franc Šubert
Fantazija, op. 103

Snježana Popović Vuleta i Željka Jovanić

Biografije:
Snježana Popović  Vuleta
(1976, Zagreb) je osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla u MŠ Vlado Milošević u Banjaluci. Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Nastupa kao solista i kamerni izvođač. Zaposlena je na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

Željka  Jovanić (1983, Zagreb) je završila klavirski i teoretski odsek u SMŠ Mokranjac u Beogradu, u klasi prof. Željke Vorkapić. U srednjoj školi bila je đak generacije i najbolji diplomac na odseku za klavir. Diplomirala je i magistrirala u klasi prof. Nevene Popović, na Akademiji umetnosti u Banjaluci sa najvišom ocenom. Tokom školovanja je učestvovala na mnogim takmičenjima, koncertima, seminarima i kulturnim manifestacijama. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod Aleksandra Šandorova, Konstantina Bogina,  Nataše Veljković i Arba Valdme.Nastupala je u Muzičkoj galeriji Kolarčeve zadužbine, Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu, sali Ruskog doma, sali Beogradske filharmonije, sali MŠ Mokranjac,  Banskom dvoru u Banjaluci, sali KC Gradiška, Svečanoj sali Doma Vojske, Muzičkoj akademiji u Sarajevu i drugim. Nastupala je kao solista sa orkestrom VJ Stanislav Binički (2001). Trenutno radi na Akademiji umjetnosti u Banjaluci kao viši umetnički saradnik-korepetitor na katedri za gudače i duvače.

Loading...