Концерт пијанисткиња Сњежане Поповић Вулете и Жељке Јованић

22.05.2017., 21:00

Пијанистиње из Бањалуке представиће се у Београду композицијама за соло клавир, као и за клавир четвороручно. Концерт у галерији почиње у 21 сат, а улаз је слободан.

Програм:
Александар Скрајабин
Пет прелида оп. 16
Жељка Јованић, клавир

Франц Лист
Трансцедентална етида Ероика
Сњежана Поповић Вулета, клавир

Франсис Пуленк
Сонатина за клавир четвероручно
Prélude – Modéré    
Rustique – Naif et lent    
Final – Très vite

Јоханес Брамс
6 валцера, оп. 39

Франц Шуберт
Фантазија, оп. 103

Сњежана Поповић Вулета и Жељка Јованић

Биографије:
Сњежана Поповић  Вулета
(1976, Загреб) је основно и средње музичко образовање стекла у MШ Владо Милошевић у Бањалуци. Дипломирала је и магистрирала на Факултету музичке уметности у Београду. Наступа као солиста и камерни извођач. Запослена је на Академији умјетности у Бањалуци.

Жељка  Јованић (1983, Загреб) је завршила клавирски и теоретски одсек у СМШ Мокрањац у Београду, у класи проф. Жељке Воркапић. У средњој школи била је ђак генерације и најбољи дипломац на одсеку за клавир. Дипломирала је и магистрирала у класи проф. Невене Поповић, на Академији уметности у Бањалуци са највишом оценом. Током школовања је учествовала на многим такмичењима, концертима, семинарима и културним манифестацијама. Усавршавала се на мајсторским курсевима код Александра Шандорова, Константина Богина,  Наташе Вељковић и Арба Валдме.Наступала је у Музичкој галерији Коларчеве задужбине, Атријуму Народног музеја у Београду, сали Руског дома, сали Београдске филхармоније, сали МШ Мокрањац,  Банском двору у Бањалуци, сали КЦ Градишка, Свечаној сали Дома Војске, Музичкој академији у Сарајеву и другим. Наступала је као солиста са оркестром ВЈ Станислав Бинички (2001). Тренутно ради на Академији умјетности у Бањалуци као виши уметнички сарадник-корепетитор на катедри за гудаче и дуваче.

Loading...