Koncert violinistkinje Katarine Milutinović i pijanistkinje Svetlane Pantelić

08.05.2017., 20:00

Violinistkinja Katarina Milutinović je student prve godine osnovnih studija Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi docenta Roberta Lakatoša. Koncert u galeriji počinje u 20 sati i ulaz je slobodan.

Program:
Žan-Mari Lekler
Sonata za violinu i klavir u D–duru br. 3, op. 9
Un poco Andante
Allegro
Largo
Presto

Johanes Brams
Sonata za violinu i klavir u A– duru br. 2, op. 100
Allegro amabile
Andante tranquillo – Vivace – Andante – Vivace di piu – Andante – Vivace
Allegretto grazioso (quasi andante)

Nikolo Paganini
Kapris za solo violinu u e–molu br. 15 (Posato), op. 1
Kapris za solo violinu u ge–molu br. 16 (Presto), op. 1

Henrik Vijenjavski
Varijacije na orginalnu temu, op. 15

Biografija:
Katarina Milutinović (Sremska Mitrovica, 1997) je počela da svira violinu sa osam godina u klasi prof. Milana Čizmića. Završila je osnovno i srednje muzičko obrazovanje kao đak generacije u MŠ ,,Petar Krančević” u Sremskoj Mitrovici. Trenutno je student prve godine osnovnih studija Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi docenta Roberta Lakatoša. Dobitnica je preko 40 nagrada i priznanja od kojih se izdvaja druga nagrada na međunarodnom takmičenju „Talents for Europe“ u Slovačkoj, gde je osvojila i specijalnu nagradu za izvođenje kompozicije XX veka. Laureat je Republičkog takmičenja u najstarijoj kategoriji (2016), takođe je Laureat Republičkog takmičenja kao član dua „Con Anima” (2012). Pohađala je majstorske kurseve kod eminentnih violinista i pedagoga, kao što su Irina Jashvili, Goran Kentera, Vladislav Bobić, Katarina Aleksić, Dejan Bogdanović, Trond Vika i Terje Moe Hansen.
Učestvovala je na 43. BEMUS-u kao član Omladinskog orkestra najboljih gudača Srbije maestra Jovana Kolundžije. Takođe je bila član evropskog simfonijskog orkestra mladih „Wonderful Youth Orchestra“ (pod vođstvom maestra Igora Koretija).
Četiri godine je bila stipendista norveške letnje muzičke akademije ,“Toppenkurset’’, gde je imala priliku da svira u simfonijskom orkestru i gudačkom kamernom orkestru (pod vođstvom violiniste Tronda Vike), kao i da održi solistički nastup sa Simfonijskim orkestrom akademije „Toppenkurset’’.
Na poziv gosodina A. Jamanobea, ambasadora Japana u Srbiji, boravila je u Japanu gde je imala priliku da svira sa baroknim ansamblom. Violina na kojoj trenutno svira je poklon Japanske ambasade.

Loading...