Концерт виолинисткиње Катарине Милутиновић и пијанисткиње Светлане Пантелић

08.05.2017., 20:00

Виолинисткиња Катарина Милутиновић је студент прве године основних студија Академије уметности у Новом Саду у класи доцента Роберта Лакатоша. Концерт у галерији почиње у 20 сати и улаз је слободан.

Програм:
Жан-Мари Леклер
Соната за виолину и клавир у Д–дуру бр. 3, оп. 9
Un poco Andante
Allegro
Largo
Presto

Јоханес Брамс
Соната за виолину и клавир у А– дуру бр. 2, оп. 100
Allegro amabile
Andante tranquillo – Vivace – Andante – Vivace di piu – Andante – Vivace
Allegretto grazioso (quasi andante)

Николо Паганини
Каприс за соло виолину у е–молу бр. 15 (Posato), оп. 1
Каприс за соло виолину у ге–молу бр. 16 (Presto), оп. 1

Хенрик Вијењавски
Варијације на оргиналну тему, оп. 15

Биографија:
Катарина Милутиновић (Сремска Митровица, 1997) је почела да свира виолину са осам година у класи проф. Милана Чизмића. Завршила је основно и средње музичко образовање као ђак генерације у МШ ,,Петар Кранчевић” у Сремској Митровици. Тренутно је студент прве године основних студија Академије уметности у Новом Саду у класи доцента Роберта Лакатоша. Добитница је преко 40 награда и признања од којих се издваја друга награда на међународном такмичењу „Talents for Europe“ у Словачкој, где је освојила и специјалну награду за извођење композиције XX века. Лауреат је Републичког такмичења у најстаријој категорији (2016), такође је Лауреат Републичког такмичења као члан дуа „Con Anima” (2012). Похађала је мајсторске курсеве код еминентних виолиниста и педагога, као што су Ирина Јасхвили, Горан Кентера, Владислав Бобић, Катарина Алексић, Дејан Богдановић, Тронд Вика и Терје Мое Хансен.
Учествовала је на 43. БЕМУС-у као члан Омладинског оркестра најбољих гудача Србије маестра Јована Колунџије. Такође је била члан европског симфонијског оркестра младих „Wonderful Youth Orchestra“ (под вођством маестра Игора Коретија).
Четири године је била стипендиста норвешке летње музичке академије ,“Toppenkurset’’, где је имала прилику да свира у симфонијском оркестру и гудачком камерном оркестру (под вођством виолинисте Тронда Вике), као и да одржи солистички наступ са Симфонијским оркестром академије „Toppenkurset’’.
На позив госодина А. Јаманобеа, амбасадора Јапана у Србији, боравила је у Јапану где је имала прилику да свира са барокним ансамблом. Виолина на којој тренутно свира је поклон Jапанске амбасаде.

Loading...