Ciklus predavanja ARHITEKTURA U KONTEKSTU #3

26.06.2017., 19:00

Neo arhitekti su studio koji su osnovali pre skoro dvadeset godina troje arhitekata vrlo širokog polja interesovanja i znanja. Radoznalog duha, ovaj interdisciplinarni tim koji je povezao arhitekturu, dizajn i muziku bavi se pre svega istraživanjem fenomena modernosti u praksi svakodnevnog života. Iza njih su brojni konkursi, realizovani objekti, ali i dugogodišnje pedagoško iskustvo.

PITANJE MODERNOG – Predstavljanje arhitektonskog studija Neo arhitketi
Snežana Vesnić, Tatjana Stratimirović i Vladimir Milenković
Razgovor vodi Branko Belaćević

Neo arhitekti su osnovali Tatjana Stratimirović, Snežana Vesnić i Vladimir Milenković 2000. godine, kao jezgro autorske grupe profilisane da odgovori na disperznu raznolikost savremene arhitektonske prakse: arhitektonsko i urbanističko projektovanje, projektovanje nameštaja i enterijera, grafički dizajn, sve začinjeno arhitektonskom teorijom. Pre svega, Neo arhitekti se bave istraživanjem fenomena modernosti u praksi svakodnevnog života.

Nagrade: Nagrada lista Novosti za arhitekturu i nagrada Inženjerske komore Srbije za izuzetno dostignuće na početku karijere (2008) za poslovnu zgradu ‘Tekstil’, priznanje za enterijer Salona arhitekture u Beogradu (2010) za ‘Double – Textil showroom’, priznanje za konkursni rad Salona arhitekture u Beogradu (2006) ‘Mnajar Kim – Malta, Park arheološkog nasleđa’.

Konkursi: nagrađeni na više od 10 nacionalnih i 2 međunarodna takmičenja.
U toku je projekat memorijalnog kompleksa ‘RTS 16’ koji će svedočiti o stradanju radnika RTS-a u NATO bombardovanju 1999. godine u Aberdarevoj 1, Beograd – nakon što je projekat izabran na javnom anonimnom konkursu 2013.

Tokom proteklih 17 godina Neo arhitekti su sarađivali sa brojnim mladim arhitektima, koji sada imaju svoje uspešne karijere: D. Marinčić, S. Marlović, M. Bratuša, S. i O. Stamatović, M. Mirosavić, N. Lužanin, V. Topličić, B. Belaćević, B. Ševo, Ž. Petković, N. Stevanović, M. Strajnić, D. Todorović, N. Mitrović, M. Popović, M. Petrović, B. Brdar, S. Vasić, I. Sjeverac, N. Đukanović, V. Jovanović i S. Danilović.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Snežana Vesnić (1974) arhitekta, Arhitektonski fakultet u Beogradu, Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Student doktorskih studija Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Polje interesovanja arhitektura i filozofija. Radila kao projekt menadžer i strateški konsultant za više investicionih kompanija u Beogradu.

dr Tatjana Stratimirović (1969) arhitekta, Arhitektonski fakultet u Beogradu. Magistrirala i doktorirala na fenomenologiji modernosti, knjiga: ‘Neprekinuti prostor / moderna kuća’ u izdanju Zadužbine Andrejević (2009). Doktorska disertacija: ‘Između medija i instrumenta: fenomenologija arhitektonskog modela’ (2015).

dr Vladimir Milenković (1969) arhitekta, Arhitektonski fakultet u Beogradu, Fakultet muzičkih umetnosti u Beogradu. Magistrirao na problemu odnosa funkcije i forme, knjiga: ‘Arhitektonska forma i multi-funkcija’ u izdanju Zadužbine Andrejević. Doktorirao na metodologiji arhitektonskog projekta, knjiga: ‘Forma prati temu – petodelni metodološki esej’ u izdanju Arhitektonskog fakulteta u Beogradu i MPU (2015).
neoarhitekti.net

Napomena: Predavanje je vrednovano sa 5 bodova za prijavljene učesnike, odnosno 10 bodova za predavače koji su članovi Komore i uvršćeno u Program obuke kontinuiranog (permanentnog) profesionalnog usavršavanja članova Inženjerske komore Srbije iz oblasti Nacionalnog programa za 2017. godinu.

 

Suorganizator: Inženjerska komora Srbije

 

Loading...