Konkurs za učešće na 57. Oktobarskom salonu LEPOTA KAKOFONIJE

25.06.2017-01.10.2017, 23:54

Otvoren je konkurs za učešće na 57. Oktobarskom salonu koji će se održati na jesen 2018. godine pod nazivom LEPOTA KAKOFONIJE. Izložba je zasnovana na ideji različitosti. Ovaj koncept stavlja umetničku scenu u Srbiji u međunarodni kontekst, a u isto vreme, odnosi se na složenu kulturnu i društveno-političku situaciju u regionu. Konkurs je otvoren do 1. oktobra 2017. godine.

Kustosi 57. Oktobarskog salona su Daniele Kvaran (Francuska) i Gunar B. Kvaran (Island)

“ Početkom 21. veka, uprkos činjenici da je pojam savremene umetnosti na Zapadu postao univerzalni referentni model, nije se pojavio nijedan zajednički imenitelj. Umetnički svet ima mnogo centara, višeslojne aktivnosti, pluralizam ideja o tome šta je umetnost i šta ona može da bude, i impresivan broj heterogenih umetničkih radova.Izložba Lepota kakofonije odražava bogatstvo sveta. To je pozitivan uslov, koji stvara energiju koja može uključivati nesklad, pa čak i konfliktne ideje i izraze. To podrazumeva koegzistenciju višestrukih identiteta i trajnih relacijskim tokova, prenoseći pojmove mešavine i otvorenosti, i stvaranje smislene priče o umetnosti i kulturi, o socijalnim pitanjima i politici.

Izložba Lepota kakofonije će istražiti svetsku umetničku produkciju, tražeći raznolike umetničke poetike i različite generacije živih umetnika. Izložba će okupiti konstelaciju radova koji pokazuju, kroz svoje oblike, strukture materijala, tehnike, uređaje i sadržaj, izuzetno bogatstvo savremenog umetničkog izraza.

Kustosi će pozvati srpske i inostrane umetnike da učestvuju sa postojećim radom ili radom posebno izvedenim za ovu izložbu. Takođe, kustosi će odabrati i radove srpskih umetnika koji budu pristigli na konkurs.

Umetnici koji su završili umetničke akademije i koji su afirmisani kako u Srbiji tako i u inostranstvu mogu da se prijave.

Materijal za konkurs, popunjen na engleskom jeziku on-line treba da sadrži sledeće:

  • Lični podaci: ime i prezime, adresa, imejl adresa i kontakt telefon
  • Profesionalna biografija
  • Kratak opis rada ili projekta koji se predlaže (do 900 reči)
  • Lična fotografija
  • Izbor do 3 rada, u bilo kom mediju, sa fotografijama u jakoj rezoluciji svakog predloženog rada radi što boljeg sagledavanja umetnikovog opusa
  • Okvirna cena produkcije i/ili postprodukcije
  • Umetnici koji predlažu video radove treba da obezbede link za pregled (Vimeo, Youtube …)

Konkurs je dostupan OVDE.

Loading...