Конкурс за учешће на 57. Октобарском салону ЛЕПОТА КАКОФОНИЈЕ

25.06.2017-01.10.2017, 23:54

Отворен је конкурс за учешће на 57. Оkтобарском салону koји ће се одржати на јесен 2018. године под називом ЛЕПОТА КАКОФОНИЈЕ. Изложба је заснована на идеји различитости. Овај концепт ставља уметничку сцену у Србији у међународни контекст, а у исто време, односи се на сложену културну и друштвено-политичку ситуацију у региону. Конкурс је отворен до 1. октобра 2017. године.

Кустоси 57. Октобарског салона су Даниеле Кваран (Француска) и Гунар Б. Кваран (Исланд)

“ Почетком 21. века, упркос чињеници да је појам савремене уметности на Западу постао универзални референтни модел, није се појавио ниједан заједнички именитељ. Уметнички свет има много центара, вишеслојне активности, плурализам идеја о томе шта је уметност и шта она може да буде, и импресиван број хетерогених уметничких радова.Изложба Лепота какофоније одражава богатство света. То је позитиван услов, који ствара енергију која може укључивати несклад, па чак и конфликтне идеје и изразе. То подразумева коегзистенцију вишеструких идентитета и трајних релацијским токова, преносећи појмове мешавине и отворености, и стварање смислене приче о уметности и култури, о социјалним питањима и политици.

Изложба Лепота какофоније ће истражити светску уметничку продукцију, тражећи разнолике уметничке поетике и различите генерације живих уметника. Изложба ће окупити констелацију радова који показују, кроз своје облике, структуре материјала, технике, уређаје и садржај, изузетно богатство савременог уметничког израза.

Кустоси ће позвати српске и иностране уметнике да учествују са постојећим радом или радом посебно изведеним за ову изложбу. Такође, кустоси ће одабрати и радове српских уметника који буду пристигли на конкурс.

Уметници који су завршили уметничке академије и који су афирмисани како у Србији тако и у иностранству могу да се пријаве.

Материјал за конкурс, попуњен на енглеском језику он-лине треба да садржи следеће:

  • Лични подаци: име и презиме, адреса, имејл адреса и контакт телефон
  • Професионална биографија
  • Кратак опис рада или пројекта који се предлаже (до 900 речи)
  • Лична фотографија
  • Избор до 3 рада, у било ком медију, са фотографијама у јакој резолуцији сваког предложеног рада ради што бољег сагледавања уметниковог опуса
  • Оквирна цена продукције и/или постпродукције
  • Уметници који предлажу видео радове треба да обезбеде линк за преглед (Вимео, Youtube …)

Конкурс је доступан ОВДЕ.

Loading...