TOPLOTNI UDAR

15.06.2017-21.06.2017, 19:00
blank-image

Ovaj tragikomičan film vešto spaja dva veoma različita sveta – turiste koji se bezbrižno opijaju i očajničku usamljenost čoveka koji se snažno suočava sa početkom krize srednjih godina.

Glavni junak je introvertni, nesrećni i uspavani muškarac u četrdesetim godinama, Kostis, koji počinje da radi na grčkom turističkom ostrvu Antiparos kao lekar. Sa dolaskom leta, ostrvo se pretvara u popularno, divlje mesto za odmor, sa nudističkim plažama i ludim žurkama. Kostis upoznaje grupu mladih turista – devetnaestogodišnju Anu i njene prijatelje, koji ga izvlače iz njegove ljušture i vode u provod. Kostis je zanesen lakomislenom, neobuzdanom Anom, koja živi u svetu bez odgovornosti, prepuštajući se hedonizmu. Slep od želje da pobegne od svoje svakodnevice sredovečnog čoveka, Kostis pokušava da živi dekadentnim životnim stilom.

Grčka, Nemačka, 2016, 104`
Režija: Argiris Papadimitropulos

Scenario: Argiris Papadimitropulos

Uloge: Makis Papadimitriou, Eli Tringou, Dimi Hart

Festivali i nagrade: Edinburg – najbolji film, Odesa – specijalna nagrada žirija, Brisel – nagrada sinefila, Atina – najbolja glumica, FEST – najbolji scenario, Roterdam – glavni takmičarski program

Loading...