ТОПЛОТНИ УДАР

15.06.2017-21.06.2017, 19:00
blank-image

Овај трагикомичан филм вешто спаја два веома различита света – туристе који се безбрижно опијају и очајничку усамљеност човека који се снажно суочава са почетком кризе средњих година.

Главни јунак је интровертни, несрећни и успавани мушкарац у четрдесетим годинама, Костис, који почиње да ради на грчком туристичком острву Антипарос као лекар. Са доласком лета, острво се претвара у популарно, дивље место за одмор, са нудистичким плажама и лудим журкама. Костис упознаје групу младих туриста – деветнаестогодишњу Ану и њене пријатеље, који га извлаче из његове љуштуре и воде у провод. Костис је занесен лакомисленом, необузданом Аном, која живи у свету без одговорности, препуштајући се хедонизму. Слеп од жеље да побегне од своје свакодневице средовечног човека, Костис покушава да живи декадентним животним стилом.

Грчка, Немачка, 2016, 104`
Режија: Аргирис Пападимитропулос

Сценарио: Аргирис Пападимитропулос

Улоге: Макис Пападимитриоу, Ели Трингоу, Дими Харт

Фестивали и награде: Единбург – најбољи филм, Одеса – специјална награда жирија, Брисел – награда синефила, Атина – најбоља глумица, ФЕСТ – најбољи сценарио, Ротердам – главни такмичарски програм

Loading...