Najavni koncert džez festivala „Nišvil“ 2017

04.08.2017., 12:00

Kao i ranijih godina, u Beogradu će biti najavljen bogati program festivala „Nišvil“, koji se ove godine održava u periodu od 10. do 13. avgusta. Beogradskoj publici će se ovom prilikom predstaviti niški sastav „Very Naiss“. Koncertu će prethoditi konferencija za novinare.

34. Internacionalni niški jazz festival Nišville 2017 održaće se od 10. do 13. avgusta 2017 na niškoj Tvrđavi. Nastupiće 700 izvođača koji će izvesti 130 koncerata na 12 stejdževa. Prateći program festivala biće bogatiji nego ikad i održaće se od 6 do 13. avgusta.
Više informacija o Festivalu

Predstavljanje programa Nišvil džez festivala u Kulturnom centru Beograda:
Petak, 4 avgust
12.00 – Galerija Artget, Trg republike 5/I
Na pres konferenciji govore:
Bisera Veletanlić, dobitnica Nišvil nagrade za životno delo
Ivan Blagojević, direktor festivala
Iva Barčić, muzičar (Very Naiss, Niš)

12.30 – Plato ispred Kulturnog centra Beograda (kod fontana)
Koncert sastava Very Naiss
Elvin Pavkovič, vokal
Iva Barčić, saksofon i klarinet
Boban Marjanović, gitara
Marjan Marković, bas gitara
Saša Barčić, klavijature
Andrija Milojković, bubanj
Milan Jovanović  perkusije

Orkestar Very Naiss je osnovan 2015. godine. Čine ga muzičari različitih generacija, različitih muzičkih afiniteta ujedinjenih u istoj želji da predstave novi zvuk i stil koji će biti prepoznatljiv. Muzika koju izvode obuhvata širok opus i fuziju više žanrova. Kombinuju balkansku muziku sa primesama fanka, roka, džeza i bluza. Orkestar je ponosan na epitet moderan džez na niški način, koji je stekao od strane muzičkih kritičara. Nastupali su na brojnim festivalima, manifestacijama, televizijskim emisijama i solističkom koncertu sa velikanima domaće muzičke scene. U pripremi je album pod pokroviteljstvom PGP-RTS i turneja u Kini oktobra meseca 2017. godine.

Loading...