Најавни концерт џез фестивала „Нишвил“ 2017

04.08.2017., 12:00

Као и ранијих година, у Београду ће бити најављен богати програм фестивала „Нишвил“, који се ове године одржава у периоду од 10. до 13. августа. Београдској публици ће се овом приликом представити нишки састав „Very Naiss“. Концерту ће претходити конференција за новинаре.

34. Интернационални нишки јазз фестивал Нишвилле 2017 одржаће се од 10. до 13. августа 2017 на нишкој Тврђави. Наступиће 700 извођача који ће извести 130 концерата на 12 стејџева. Пратећи програм фестивала биће богатији него икад и одржаће се од 6 до 13. августа.
Више информација о Фестивалу

Представљање програма Нишвил џез фестивала у Културном центру Београда:
Петак, 4 август
12.00 – Галерија Артгет, Трг републике 5/И
На прес конференцији говоре:
Бисера Велетанлић, добитница Нишвил награде за животно дело
Иван Благојевић, директор фестивала
Ива Барчић, музичар (Very Naiss, Ниш)

12.30 – Плато испред Културног центра Београда (код фонтана)
Концерт састава Very Naiss
Елвин Павкович, вокал
Ива Барчић, саксофон и кларинет
Бобан Марјановић, гитара
Марјан Марковић, бас гитара
Саша Барчић, клавијатуре
Андрија Милојковић, бубањ
Милан Јовановић  перкусије

Оркестар Very Naiss је основан 2015. године. Чине га музичари различитих генерација, различитих музичких афинитета уједињених у истој жељи да представе нови звук и стил који ће бити препознатљив. Музика коју изводе обухвата широк опус и фузију више жанрова. Комбинују балканску музику са примесама фанка, рока, џеза и блуза. Оркестар је поносан на епитет модеран џез на нишки начин, који је стекао од стране музичких критичара. Наступали су на бројним фестивалима, манифестацијама, телевизијским емисијама и солистичком концерту са великанима домаће музичке сцене. У припреми је албум под покровитељством ПГП-РТС и турнеја у Кини октобра месеца 2017. године.

Loading...