Koncert Branke i Milana Panića

25.09.2017., 20:00

Sopran Branka Panić i tenor Milan Panić, izvešće arije iz popularnih opera. Gost koncerta je bas Dragoljub Bajić Baja, a klavirski saradnik Borko Milojković

Program:
Đakomo Pučini 
Chi il bel sogno di Doretta iz opere Lastavica

No pazzo son iz opere Manon Lesko

Đuzepe Verdi      
Ernani, Ernani involami iz opere Ernani

Đakomo Pučini
Non piangere Liu iz opere Turandot

Đuzepe Verdi      
Caro nome iz opere Rigoleto

Salvatore Kardiljo          
Core ‘ngrato

Đuzepe Verdi      
Salgo gia
iz opere Nabuko

Đakomo Pučini
Duet O suove fanciulla iz opere Boemi

Volfgang Amadeus Mocart
Arija Madamina iz opere Don Đovani
Gost: Dragoljub Bajić Baja

Biografije:
Branka Panić (1988) je sa 6 godina započela obrazovanje u MŠ Kornelije Stanović u Beogradu. Završila je četiri odseka – klavir, orgulje, solo pevanje i muzičku teoriju SMŠ Stanković. Tokom školovanja je osvajala nagrade na takmičenjima za pijansite i solo pevače. Sa samo 17 godina je upisala studije muzičke pedagogije na FMU u Beogradu, koje je završila sa pohvalama. Opersko pevanje je učila kod prof. Dragoslava Ilića, a povremeno je imala priliku da radi sa prof. Biserkom Cvejić i Ljubicom Živković, kao i sa solistom beogradske opere Dragoljubom Bajićem. Branka Panić predaje klavir i solfeđo u SMŠ Marko Tajčević u Lazarevcu, a njeni učenici postižu izuzetne rezultate na republičkim takmičenjima. Gostovala je na programu RTS-a Žikina šarenica. Održala je koncerte u značajnim beogradskim salama (od posebnog značaja za njen razvoj bila je saradnja sa urednicom muzičkog programa Nenom Mihajlović), kao i u Srbiji. Često nastupa sa svojim suprugom, tenorom Milanom Panićem. Ove godine je osvojila prvo mesto na Međunarodnom operskom festivalu u Bjeljini.

Milan Panić je počeo da uči solo pevanje u MŠ Vladimir Đorđević u klasi Snežane Šipić. Diplomirao je na odseku za solo pevanje (2005) u SMŠ Kornelije Stanković u klasi Tatjane Bajalice. Tokom 2003. i 2004. godine bio je član operskog studija  Narodnog pozorišta i imao je priliku da radi sa prof. Biserkom Cvejić. Godine 2004. je pohađao majstorske kurseve koje je vodio Simone Fermani. Radio je prof. Dragoslavom Ilićem u studiju Lirica u Beogradu. Od 2012. godine radi sa solistom Narodnog pozoriša Dragoljubom Bajićem. Osvajao je nagrade na međunarodnom takmičenju Lazar Jovanović u Beogradu, Međunarodnom takmičenju Nikola Cvejić u Rumi, Međunarodnom takmičenju Petar Konjović u Beogradu i drugim. Diplomirao je na odseku za muzičku pedagogiju na FMU u Beogradu (2012). Redovno nastupa u Beogradu i Srbiji sa suprugom Brankom, izvodeći arije iz opera Verdija, Pučinija i drugih operskih kompozitora, trudeći se da na taj način popularizuju opersko stvaralaštvo. Član je Hora Opere Narodnog pozorišta u Beogradu. Član je ansambla Gorana Bregovića (vokalnog seksteta) sa kojim nastupa širom sveta u prestižnim svetskim koncertnim dvoranama. Milan Panić predaje klavir u MŠ Marko Tajčević u Lazarevcu.

 

 

Loading...