Koncert pijanistkinje Marije Timotijević

18.09.2017., 21:00

Pijanistkinja Marija Timotijević je dobitnica više od dvadeset prvih nagrada na republičkom i međunarodnom nivou, a beogradskoj publici će se predstaviti delima Rahmanjinova i Medtnera

Program:
Nikolaj Metner  

Sonata, op. 5, br.1​
I Allegro

Sergej Rahmanjinov   
Sonata, op. 28, br. 1
Allegro moderato 
Lento
Allegro molto

Marija Timotijević (Prokuplje, 1987) je završila SMŠ Kornelije Stanković u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na Odseku za klavir, gde je završila i specijalističke studije u klasi prof. Jokut Mihailović. Student je završne godine doktorskih studija (FMU) u klasi prof. Dejana Sinadinovića. Pohađala je letnju školu klavira EPTA kao i majstorske kurseve čuvenih profesora.
Dobitnica je više od dvadeset prvih nagrada na republičkom i međunarodnom nivou (Međunarodno takmičenje Petar Konjović, Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Nišu, Festival muzičke omladine u Šapcu, Šopenijada, Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, F. Šopen – Novi Sad, Nikolaj Rubinštajn – Pariz, Pjetra Ligure). Laureat je Međunarodnog takmičenja  Davorin Jenko (2013) kao i Međunarodnog takmičenja Slobomir (2013). Kao solista je nastupala širom Srbije, kao i u Sloveniji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Austriji, Italiji, Španiji, i Francuskoj. Uzela je učešće na Maratonu klasične muzike u Sloveniji (2012). Pod pokroviteljstvom ambasade Mađarske u projektu List Ferenc je učestvovala u promociji dela ovog kompozitora. Prvi nastup sa orkestrom imala je u trinaestoj godini pod dirigentskom palicom Angela Šureva. Na svom zapaženom nastup sa orkestrom (2012) je izvela Rapsodiju na temu Paganinija S. Rahmanjinova pod dirigentskom palicom Le Fi Fija (Vijetnam). Održala je niz humanitarnih koncerata i kamernih resitala.

 

 

Loading...