Četvrti dan VI GoetheFEST-a

09.10.2017., 19:00

Paula u 19:00č
Vorpsvede, 1900. godina. Već prilikom prvog susreta Paula Bek-er i Oto Moderzon osećaju naročitu privrženost. Iz zajedničke strasti prema slikarstvu nastaje velika ljubav. Nakon što su
se venčali, njihov brak se odvija daleko od uobičajenih normi njihovog vremena. To je odnos jarkih boja, bogat konturama i sa tragovima borbe. Baš kao što su slike mlade žene koja se hrabro hvata u koštac sa životom i koja će kao Paula Moder-zon-Beker ući u istoriju umetnosti. I pored svih protivljenja, ona će živeti svoju viziju umetničkog samoostvarenja i romantičnu predstavu braka i ljubavi.
NEMAČKA 2016, 123 min, u boji, na nemačkom sa srpskim titlovima REŽIJA: Kristijan Švohov
SCENARIO: Štefan Zuške, Štefan Koldic
ULOGE: Karla Juri, Albreht Abraham Šu, Roksana Duran
NAGRADE: Nemačka filmska nagrada 2017. za najbolju scenografiju i kostimografiju

Jonatan u 21:00č
Dvadesetčetvorogodišnji Jonatan se požrtvovano stara o teško bolesnom ocu Burghartu. Istovremeno, njegov život u potpu-nosti trpi sve dok ne upozna Anku u koju se zaljubljuje do ušiju. Za Burghartovu želju da, kako kaže, umre dostojanstvenom smrću, Jonatan ne želi ni da čuje. Pojavljivanje Rona, Burghartove ljubavi iz mladosti, za koga se verovalo da je nestao, staviće, međutim, ondos između oca i sina na pravi test, jer Jo-natan nije ništa znao o homoseksualnim sklonostima svoga oca. Polako shvata da ljubav takođe porazumeva da nekoga pustiš.
NEMAČKA 2016, 99 min, u boji, na nemačkom sa srpskim titlovima
REŽIJA: Pjotr J. Levandovski
SCENARIO: Pjotr J. Levandovski
ULOGE: Janis Nivener, Andre Henike, Julija Košic

 

 

Loading...