Четврти дан VI GoetheFEST-а

09.10.2017., 19:00

Паула у 19:00ч
Ворпсведе, 1900. година. Већ приликом првог сусрета Паула Бек-ер и Ото Модерзон осећају нарочиту приврженост. Из заједничке страсти према сликарству настаје велика љубав. Након што су
се венчали, њихов брак се одвија далеко од уобичајених норми њиховог времена. То је однос јарких боја, богат контурама и са траговима борбе. Баш као што су слике младе жене која се храбро хвата у коштац са животом и која ће као Паула Модер-зон-Бекер ући у историју уметности. И поред свих противљења, она ће живети своју визију уметничког самоостварења и романтичну представу брака и љубави.
НЕМАЧКА 2016, 123 мин, у боји, на немачком са српским титловима РЕЖИЈА: Кристијан Швохов
СЦЕНАРИО: Штефан Зушке, Штефан Колдиц
УЛОГЕ: Карла Јури, Албрехт Абрахам Шу, Роксана Дуран
НАГРАДЕ: Немачка филмска награда 2017. за најбољу сценографију и костимографију

Јонатан у 21:00ч
Двадесетчетворогодишњи Јонатан се пожртвовано стара о тешко болесном оцу Бургхарту. Истовремено, његов живот у потпу-ности трпи све док не упозна Анку у коју се заљубљује до ушију. За Бургхартову жељу да, како каже, умре достојанственом смрћу, Јонатан не жели ни да чује. Појављивање Рона, Бургхартове љубави из младости, за кога се веровало да је нестао, ставиће, међутим, ондос између оца и сина на прави тест, јер Јо-натан није ништа знао о хомосексуалним склоностима свога оца. Полако схвата да љубав такође поразумева да некога пустиш.
НЕМАЧКА 2016, 99 мин, у боји, на немачком са српским титловима
РЕЖИЈА: Пјотр Ј. Левандовски
СЦЕНАРИО: Пјотр Ј. Левандовски
УЛОГЕ: Јанис Нивенер, Андре Хенике, Јулија Кошиц

 

 

Loading...