Koncert pijaniste Vojislava Perućice

09.10.2017., 20:00

Vojislav Perućica je diplomirao na Univerzitetu grada Toronta, Fakultetu za muzičku umetnost – odsek za koncertno izvođenje i završio master studije na FMU u Beogradu.

Program:
Volfgang Amadeus Mocart
Rondo u a–molu, KV 511

Frederik Šopen   
Poloneza u fis–molu, op. 44

Feručo Buzoni   
Varijacije sa fugom u slobodnijoj formi na temu Šopenovog Prelida u c–molu op.22

Biografija:
Vojislav Perućica
(Beograd, 1984) je počeo da svira klavir tek u svojoj 12. godini, ali je ipak za kratko vreme završio Osnovnu i SMŠ Stevan Mokranjac u Požarevcu. Prvo je učio kod prof. mr. Dragane Stević. Diplomirao je na Univerzitetu grada Toronta, Fakultet za muzičku umetnost – odsek za koncertno izvođenje u klasi prof. Borisa Lisenka (2007). Završio je master studije na FMU u Beogradu u klasi prof. Ninoslava Živkovića (2013).
Dobitnik je nagrada na takmičenjima, a ističu se prve nagrade na festivalu Peel (solo klavir, kamerna muzika), druga nagrada na festivalu Kiwanis i Prva specijalna nagrade na Internacionalnom Evropskom konkursu za mlade muzičare u Barleti (Italija, 2001).
Usavršavao se u letnjoj školi prof. Zlate Maleš (2000, 2001), i kao jedan od najboljih polaznika nastupio je na završnom koncertu održanom u Galeriji Kolarčeve zadužbine. Takođe je bio izabran da učestvuje u majstorskom kursu prof. Rite Kinke, u okviru Prvog memorijala Isidor Bajić u Novom Sadu. Nastupao je u okviru javnih svečanosti muzičke škole i kulturnih manifestacija u Požarevcu i širom Srbije. Nosilac je diplome za kulturni doprinos grada Požarevca.
Tokom boravka u Kanadi je nastupao sa kvartetom Toronto Woodwinds u muzeju Royal Ontario. Takođe je bio član grupe od 20 pijanista, koji su u okviru programa IP u Rimu održala koncert (2004) sa 10 koncertnih klavira na sceni. Kao posvećeni kamerni muzičar nastupao je sa mnogim muzičarima u Torontu. Snimio je kompakt disk  sa klarinetistom Goranom Gojevićem. Nakon završenih studija se vratio u rodni Požarevac, gde predaje u matičnoj školi kao profesor klavira i korepetitor. Član je klavirske sekcije Severnog pod regiona u okviru Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije.

In memoriam – Boris Lisak

Loading...