Koncert učenika i studenata harmonike iz klase prof. Danijele Rakić

16.10.2017., 20:00

Na koncertu će nastupiti učenici i studenti Igor Filipović, Bojana Jovanović, Lazar Pušić, Aleksa Mirković, Jevrem Nikolić i Andrija Sekulić, iz klase prof Danijele Rakić

Program:
K. Seižas      
Tokata
A. Pribilov       
Drugi i treći stav Sonate br. 6
Igor Filipović, II SMŠ

P. Makonen           
Uznemireni anđeo
G. Hermosa           
Gernika
Bojana Jovanović, II SMŠ

D. Skarlati        
Sonata u c-molu
Lazar Pušić, student master studija

D. Skarlati        
Sonata u f-molu
B. Lorencen         
Suze
P. Makonen          
Tango-tokata
Aleksa Mirković, II osnovnih studija

A. Kusjakov
Jesenji pejzaži
Jevrem Nikolić, student master studija

G. Hermosa         
Breme
Duo Igor Filipović i Andrija Sekulić, II SMŠ

Danijela Rakić (Zemun, 1970) je završila Osnovnu i SMŠ Kosta Manojlović u Zemunu u klasi prof. Darka Uzelca. Kao učenik dobitnik je više priznanja na domaćim festivalima i takmičenjima. Petogodišnje studije harmonike završila je na Ruskoj akademiji muzike Gnjesinih u Moskvi u klasi prof. V. P. Kuzovljeva. Završila je master studije na Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu.
Radila je u MŠ Stanislav Binički u Beogradu, kao i na Akademiji lepih umetnosti. Od 2001. godine radi u MŠ Kosta Manojlović u Zemunu. Od  2009. godine radi kao profesor na Muzičkoj akademiji univerziteta u Istočnom Sarajevu, u zvanju vanrednog profesora. Bila je angažovana na akademiji Univerziteta Slobomir (BiH), odeljenje u Beogradu.
Na predlog Ministarstava prosvete zajedno sa dr Zoranom Rakićem radi na izradi Nastavnog plana i programa za srednju školu – harmonika, čitanje sa lista, kamerna muzika i orkestar.
Njeni učenici i studenti su nastupali širom Evrope. Danijela Rakić je ostvarila i značajne rezultate na mnogim festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu, kao što su Nade, talenti i majstori (Bugarska), 57.Svetski trofej (Rusija), 58.Svetski trofej (BiH), 61.Svetski kup (Velika Britanija), 65.Svetski kup (Italija), 66.Svetski trofej (Švajcarska), 20. Trofej Portugalije, Dani harmonike (Češka), Dani harmonike  (Srbija), Harmonija (Rusija), Ascoltate (Litvanija) i brojni drugi. Ukupno osvojeno 273 nagrade u različitim starosnim kategorijama od čega 51 specijalna nagrada.
Bila je angažovana kao član žirija na domaćim i međunarodnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu. Dobitnik je nagrade Kosta Manojlović za postignute pedagoške rezultate sa učenicima i Priznanja Dekana Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu za ostvarene rezultate studenata na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Na Internacionalnom festivalu 1. Akordeon art, BiH, proglašena je za najuspešnijeg nastavnika.  Dobitnik je preko 50 značajnih domaćih i međunarodnih priznanja.
Godine 2008. je izabrana za predsednika Beogradske sekcije harmonikaša. Rukovodi beogradskom i regionalnim sekcijama. Učestvovala je u radu Generalne ansamblije harmonikaša na zimskim i letnjim kongresima Svetske konfederacije akordeonista (Velika Britanija, Kina, Italija, Austrija, Švajcarska i BiH).
Angažovana je kao predavač na seminarima za nastavnike, učenike i studente u zemlji i inostranstvu. Član je Svetske asocijacije akordeonista (Francuska) i Svetske konfederacije akordeonista (Velika Britanija). Član je asocijacije  za negovanje akademske muzike Muzičko sazvežđe.
Ima zvanje pedagoškog savetnika Ministarstva Republike Srbije. Poznati sajt Accordion News je uvrstio ove godine među pet najuspešnijih profesora  Evrope.

Loading...