Veliki uspeh izložbe fotografija Dejvida Linča MALE PRIČE

17.10.2017., 12:00-20:00
-

U Kulturnom centru Beograda, u sve tri galerije, od 1. do 30. septembra prikazana je izložba fotografija MALE PRIČE proslavljenog filmskog režisera i vizuelnog umetnika Dejvida Linča.

Male priče, koje su producirali Galerija Item iz Pariza i Evropska kuća fotografije, u kojoj je izložba premijerno prikazana 2014, ekskluzivno je, po autorovoj želji, bila prikazana samo u galerijama Kulturnog centra Beograda. Izložba se sestoji iz 56 crno-belih fotografija velikog formata sa svim odlikama njegovih filmova: čudesno preplitanje realnih referenata i fantazmagoričnih intervencija i kompozicija.

Tokom 30 dana postavke izložbu je videlo neverovatnih 12.084 posetilaca što ovaj događaj na neki način čini kulturnim događajem sezone! U okviru pratećeg programa izložbe, održano je ukupno sedam događaja (tribina, razgovora, intervju sa Linčom preko skajpa i stručnih vođenja), koja su privukla veliki broj Linčovih obožavalaca. Nije slučajno što je Kulturni centar Beograda odlučio da kao jedan od ključnih programa u godini svog 60. jubileja posveti upravo ovom izuzetnom ne samo filmskom nego i likovnom/vizeulnom stvaraocu.

 

 

 

 

Loading...