14. међународни фестивал „Чембало, жива уметност“: ФЕЈТ ВОЛРАТ

09.11.2017., 19:00

Чембалисткиња Фејт Волрат из Сједињених Америчких Држава представиће се на фестивалу Чембало, жива уметност, савременим делима страних и домаћих композитора.

Програм:
Ема Лу Димер (1927)
Токата (1993)

Тору Такемицу (1930–1996)
Rain Dreaming (1986)

Џејмс Дорса (1973)
Jeckyll and Hyde (2016)

Карен Танака (1961)                           
Jardin des herbes (1989/1995)
Rosemary – A bush with pale blue flowers glowing in the moonlight
Sweet Violet – Early spring flowers with seductive scent
Lavender – With tranquility and purity

Владимир Тошић (1949)
Спинал
1, 2, 3, 4, 5

Сани Кнабле (1983)          
Pajdushko (2017)

Биографија:
Фејт Волрат активно наступа као солиста и камерни музичар широм Сједињених Америчких Држава. Часопис Wall Street њену интерпретацију описује као суптилно варирање ритма и темпа која звучи природно попут дисања. Наступала је у оквиру фестивала Berkeley Early Music Fest, Boston Early Music Fest, као и у салама Bruton Parish Church (Вилиамсбург) и Music Society at the Cathedral Square (Сакременто). Специјално подручје њеног интересовања представља савремена музика за чембало, коју је изводила на реситалима у оквиру фестивала New American Music (Сакременто) и у Центру за нову музику (Сан Франциско). Током боравка у Њујорку, наступала је као солиста са ансамблом Aulos у оквиру серије концерата посвећених концертима за два, три и четири чембала Ј. С. Баха. Добитник је награде Betchel коју јој је доделило Midwestern Historical Keyboard Society (2009), такмичила се у полуфиналу интернационалног чембалистичког такмичења Jurow (2012), а са дуом Zweikampf у финалу Early Music America’s inaugural Baroque Performance Competition.
Фејт је завршила докторске студије чембала на Универзитету Stony Brook (Њујорк) под менторством проф. Артура Хаса, као и уметничку специјализацију у класи Шарлоте Матакс-Мерш у Школи за музику Универзитета Урбана-Шампејн (Илиноис).

 

Loading...