Promocija kataloga sa izložbe Ivana Šijaka GRAY MATTER

15.11.2017., 12:00-20:00

Pozivamo Vas na promociju kataloga sa izložbe Ivana Šijaka GRAY MATTER koja je održana u Muzeju grada Beograda u septembru 2015. godine u organizaciji Kulturnog centra Beograda.

Učestvuju: Ivan Šijak, autor izložbe,Bojan Drobac i Milorad Ristić autori muzike za GRAY MATTER i Neda Radoičić, autorka teksta u katalogu.

Autorska izložba GRAY MATTER Ivana Šijaka je rad izveden u prostoru Muzeja grada Beograda u tehnikama videa, animacije i fotografije, u vidu ambijentalne instalacije. Izložba je gest i namera da se oživi prostor i da se radovi, kroz selekciju i pozicioniranje u prostorne ambijente, stope u jedinstvenu celinu. Šijak je postavljao radove u skladu s predviđenom putanjom kretanja. Neki radovi izvedeni su tendenciozno za ovu priliku, a pojedini su deo arhive. Poseban segment rada odnosi se na muziku koju su komponovali Bojan Drobac i Milorad Ristić. Zvuk je na osoben način inkorporiran u prostorne ambijente, nadovezuje se i povezuje prostore. Šijakovi radovi neobično su raspoređeni u prostoru, u atmosferi meditacije i naglašene usamljenosti… Neda Radoičić, autorka teksta „Osciliranje snenog i životnog” u katalogu izložbe.

Loading...