Aрхитектура у контексту #3 ЈЕДНО ПОПОДНЕ У ЛИМБУ РАЗНОМИСЛИЈА – ФРИКЦИЈА, КАПРИЦ, ОДРИЦАЊЕ

01.11.2017., 19:00

У оквиру циклуса разговора АРХИТЕКТУРА У КОНТЕКСТУ #3 два пријатеља архитекте, Миодраг Мирковић и Слободан Данко Селинкић, водиће разговор о дијалогу архитектуре са околином, о љубави према граду, о чулном доживљају архитектуре, о позицији посматарања, о асоцијативности, о каприцу, о праву на грешку, о раду натенане и о радној филозофији. И на крају надамо се да ће нам објаснити зашто верују да је “архитекта мачка са 9 живота”.

Миодраг Мирковић дипломирао је на Архитектонском  факултету у Београду 1975. године код професора Ивана Антића. У периоду 1976-1992. био је запослен у Институту за архитектуру и урбанизам Србије. 1992. године изабран је за асистента на катедри за пројектовање Архитектонског факултета. У звање редовног професора биран 2005. године на основу верификације стручно – уметничких радова и објављивања монографије под насловом „О Архитектури“. У оквиру бироа „Арс Региа“ бави се израдом архитектонских и урбанистичких пројеката. Добитник је „Борбине“ награде за архитектуру за 1996. годину за пословни објекат палата ПРОГРЕС на углу Кнез Михаилове и Змај Јовине улице у Београду. Добитник је Награде града Београда за архитектуру и урбанизам за 2002. годину, за реализовани пословни објекат у улици Ресавској број 22 у Београду.

Слободан Данко Селинкић  дипломирао је на Архитектонском факултету у Београду 1976. године. Редовни је професор на Техничком факултету у Новом Саду, Департман за архитектуру на предмету Савремена архитектура. Бави се: истраживањима из области историје савремене архитектуре кроз низ предавања “Архитектура на тлу Југославије од 1918-1990 “; феноменима у савременој српској архитектури у оквиру отвореног пројекта “Мy identity”; реализује критичке изложбе архитектуре као кустос аутор или архитекта поставке , и дидактиком у оквиру теме “Архитектура изложби”. Члан је Реда архитеката Рима и Лација као и Удружења ликовних и примењених уметика Србије УЛУПУДС у статус Истакнутог Уметника. Добитник је низа награда и признања међу којима су: Универзитетска награда Београда, Годишња награда УЛУПУДС-а, Признања УЛУПУДСА, Награда Ранко Радовић и награде Салона архитектуре у Београду за 2009 и 2011. годину. Као комесар и кустос изложбе Србије и Црне Горе на Бијеналу архитектуре у Венецији 2006. године реализовао је изложбу “Монтенегро ECO-Logic lab

 

Loading...