Koncert klavirskog dua Jelena Jovanović Petrović i Olga Petrović

13.11.2017., 20:00

Pijanistkinje će izvesti dela za klavir četvororučno kompozitora V. A. Mocarta, K. Debisija, F. Šuberta  i J. Brams.

Program
Volfgang Amadeus Mocart  
Sonata za klavir četvororučno, K. 381
Allegro
Andante
Allegro molto

Klod Debisi    
Mala svita
Na brodu
Povorka
Menuet
Balet

Franc Šubert
Fantazija , op. 103

Johanes Brams
Mađarska igra br. 4

Mađarska igra br. 1

Biografije:
Jelena Jovanović Petrović (Beograd, 1969) je diplomirala i magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Mirjane Šuice Babić.Usavršavala se kod profesora Jurija Sljesarjeva i V.Činaeva na moskovskom Konzervatorijumu Čajkovski. Dobitnica je visokih republičkih i saveznih nagrada na takmičenjima u zemlji, i nagrade Smiljka Uzelac za najboljeg diplomca MŠ Mokranjac. Nagrađena je priznanjem povodom učešća na koncertima povodom godine Mocarta (1991), i zahvalnicom FMU za izuzetne zasluge i doprinos Fakultetu (1999). Bila je jedan od učesnika na koncertu povodom svečanog otvaranja Akademije umetnosti u Banjaluci. Nastupala je kao solista sa orkestrima RTS-a , Vojske Jugoslavije i Srpskim kamernim orkestrom. Ostvarila je trajne snimke za potrebe Radio Beograda.Snimila je audio kasetu i kompakt disk (1996) u izdanju Sorabia diska.
Bila je predsednik žirija na takmičenjima mladih pijanista u Zrenjaninu, Novom Sadu i Lazarevcu. Radila je kao klavirski pedagog u MŠ Mokranjac, a od 1995.godine je angažovana na Katedri za klavir FMU u Beogradu. Njeni studenti uspešno deluju kao izvođači, klavirski pedagozi i korepetitori u muzičkim školama u zemlji i šire.

Olga Petrović (Beograd, 1993) je počela da svira u MŠ Vladimir Đorđević. Završila je SMŠ Josip Slavenski u klasi prof. Milene Mitić. Završila je master studije klavira na FMU u Beogradu u klasi prof. Jelene Jovanović–Petrović, u čijoj klasi je trenutno na specijalističkim akademskim studijama. Dobitnica je brojnih nagrada kao solista na školskim, republičkim i međunarodnim takmičenjima. Tokom studija je učestvovala na koncertima u  Kolarčevoj zadužbina, KUD Lola, UKS Beograd, FMU Beograd, DKC Beograd i drugim. Održala je solističke koncerte u UK Parobrod i u sali SMŠ Vatroslav Lisinski u Beogradu. Od 2016. godine je angažovana kao klavirski saradnik u SMŠ Vatroslav Lisinski u Beogradu.

Loading...