Kulturni centar Beograda otvara scenu Podroom! NOVE FORME NOVI PROSTOR

26.11.2017., 20:00

Izvođenjem predstave NEURUČENA PISMA, Kulturni centar Beograda otvoriće prostor svoje Galerije Podroom za nove scenske forme i performanse.

U želji da proširi i osnaži svoju programsku delatnost, uvođenjem novih oblika izvođačko-scenskih praksi, kao i da istakne i ojača prisutnost i vidljivost prostora Galerije Podroom, kao jedinstvenog umetničkog prostora, Kulturni centar Beograda započeće rad na novoj programskoj celini koja će se baviti pre svega novim scenskim oblicima.

Postojanje nezavisnih grupa, projekata i umetničkih ideja koja ne mogu da se realizuju i izvode u postojećim pozorišnim institucijama i scenama, kao i tendencija da različiti umetnički izrazi oblikuju nove prostore igre i novu komunikaciju sa publikom, stvarajući nove scensko-izvođačke žanrove, inicirali su ideju da se upravo u prostoru Galerije Podroom otvori mogućnost njihove realizacije. Ovaj novi scenski prostor igre pod nazivom DONJI NIVO, biće otvoren za sve umetnike, pre svega pozorišne, koji istražuju nove forme, novi scenski jezik, nove poetike i načine komunikacije s publikom, koji kroz pop-kulturne fenomene istražuju kompleksnost svakodnevice i na originalni način promišljaju izvođačke prakse, društvenu stvarnost i savremeni trenutak.
Na ovaj način Kulturni centar Beograda želi da podstakne razvoj novih formi, novog umetničkog izraza i novih umetnika, kao i da kroz novu namenu promoviše postojeći umetnički prostor kao novi prostor.

——————————-

nedelja 26. novembar u 20:00
NEURUČENA PISMA, virtuelna prepiska Isidore Sekulć i Albera Kamija.
Igraju: Dušanka Stojanović Glid i Goran Jevtić

——————————-

utorak, 28. novembar u 20.00
Muzičko dramski manifest: NAJGORE NAJBOLJE VREME
autor projekta: Dušanka Glid Stojanović
glumci: Ljubomir Bandović, Hana Selimović, Vladimir Aleksić
dramaturg: Neda Gojković
muzičari: Nikola Dragović – violina, Vladimir Gurbaj – klarinet, Đorđe Antić – trombon, Ivan Mirković – harmonika, Miša Jovanović – udaraljke, Irena Popović – klavir i kompozitor

Tema ovog muzičko-dramskog manifesta je tvrdnja da je najgore vreme za život, najbolje za stvaralaštvo. Tegobe egzistencijalizma, i stradanje u mračnom vremenu, svevremenu. Ovaj muzičko-dramski manifest je nastao kao posledica stradalačkog vremena Vinavera, Majakovskog, Brehta, Kafke, koji govore o tome da moramo da proglasimo da smo svesni.

Ulaz besplatan, dobro došli!

Loading...