SLOBODNA ZONA – prvi dan

02.11.2017., 15:00

15:00 U slavu života  (2017)
Reditelj: Karmen Polard; Zemlja: Kanada; Trajanje: 74’ Jezik: Engleski; Produkcija: Stranger Productions

Kada četrdesetšestogodišnji pozorišni producent Džejms Polar saznaje da ima rak, donosi odluku da svoje umiranje pretvori u poslednji dugoročni projekat. On okuplja porodicu i prijatelje kako bi se uključili u očuvanje njegovog tela nakon smrti. Koliko god to jezivo zvučalo, praktičnost s kojom Džejms pristupa tom neminovnom događaju pružiće slobodu i nove mogućnosti za suočavanje sa smrću u okvirima kulture u kojoj se o takvim temama obično ne govori.

 

17:00 Ada za gradonačelnicu (2016)
Reditelj: Pau Faus; Zemlja:Španija; Godina: 2016; Trajanje: 86’; Jezik: Španski
Uloge: Ada Colau, Sergio Espin, Nikita Bashmakov, Ignasi Sans, Luca Alemany

Ada za gradonačelnicu prati život Ade Kolau tokom jedne godine, od vremena kada je organizovala anti-iseljenički marš u Barseloni, pa dok nije osvojila mesto gradonačelnice. Intimni dnevnik, koji sadrži i njene lične snimke, daje nam privilegovani uvid u unutrašnjost rada platforme za nove građane, otkriva nam neverovatno putovanje gde su dve preovlađujuće teme objedinjene: istorijska pobeda političkih promena koje nastaju na jugu Evrope, i unutrašnja borba osobe da ne postane ono što je toliko puta kritikovala.

19:00 Copa-Loca (2017)  Reditelj: Christos Massalas  Zemlja: Grčka  Trajanje: 14’  Jezik: Grčki
Uloge: Elsa Lekakou, Jenny Hiloudaki, Nadia Katsoura, Pavlos Iordanopoulos, Stathis Stamoulakatkos, Talat Iqbat

Ovo je priča o napuštenom grčkom letovalištu Kopa Loka. Paulina je devojka u srcu Kopa Loke. Svako brine za nju i ona brine o svima – na svaki mogući način.

 

 

 

21:00 Božanski poredak (igr.) reditelj: Petra Folpe, Švajcarska, 2017, 96’
Godina je 1971: Nora je mlada majka i domaćica, koja živi sa suprugom i njihova dva sina u staromodnom švajcarskom seocetu, još uvek netaknutom velikim društvenim preokretima, koje je donela šezdesetosmaška revolucija. Protesti za ostvarivanje građanskih prava, seksualna revolucija i kontrakulturni pokreti mladih, su pojmovi koji jedva da znače nešto u Norinom selu. Norin život takođe nije pogođen time, ona je mirna osoba koja se svima dopada – ali sve se menja kada javno krene da se bori za pravo glasa švajcarskih žena, nešto što Švajcarci treba da izglasaju 7. februara 1971. godine.

 

 

 

Loading...