Архитектура у контексту III Видљиво/невидљиво

20.12.2017., 19:00

Циклус Архитектура у контексту 3

Видљиво/невидљиво – Дејан Тодоровић

Са Дејаном Тодоровићем о невидљивој архитектури МСУ, кратким роковима, треми, професури, архитектонској пракси у Шпанији и Србији, Бијеналу у Венецији…

Модераторка -Снежана Ристић

Почетком деведесетих година прошлог века дипломирао је на Архитектонском факултету у Београду. Одмах по дипломирању започиње сарадњу са неколико архитектонских бироа у Шпанији, а онда се сели за Мадрид, на 15 година. Предавао је пројектовање на Политиехничком факултету у Мадриду, основао архитектонски биро, реализовао велики број стамбених, јавних објеката и породичних кућа. Враћа се у Београд, те наставља праксу и овде.  На 35. Салону архитектуре, 2013, добио је награду за архитектуру за стамбено-пословни објекат у Брегалничкој улици. На истој страни, а на другом крају те улице налази се једини објекат у Београду чувеног словеначког архитекте Јожета Плечника – црква Светог Антуна.

А онда је стигао позив за Музеј савремене уметности. Реконструкција ремек-дела Ивана Антића и Иванке Распоповић – започета још 2007. Све је требало да остане исто и да буде потпуно другачије. Када је Музеј савремене уметности на Ушћу поново је отворен коментари публике и стручњака су били унисоно позитивни.
Комесар је за припрему наступа Републике Србије на 16. Бијеналу архитектуре у Венецији 2018.

 

 

Loading...