KCB ARTEDU RADIONICA: RABBITLAND 2

28.01.2018., 14:00

Radionicu vodi Ana Nedeljković, vizuelna umetnica
Nedelja 28. januar od 14:00-16:30
Kulturni centar Beograda, galerija Artget, Trg Republike 5/1

Zečevima Bez Mozga potrebna je vaša pomoć!
“Rabbitland” je kratki animirani film Ane Nedeljković i Nikole Majdaka Jr. rađen u stop motion tehnici. Film predstavlja distopijski svet nastanjen Zečevima Bez Mozga koji provode svaki dan, ceo dan, glasajući na slobodnim i demokratskim izborima koji se u Rabbitlandu održavaju jednom dnevno…
U okviru radionice gledaćemo Rabbitland, a Ana će predstaviti proces nastanka filma od ideje i inspiracije, izrade plastelinskih lutaka, scenografije do procesa snimanja filma. U nastavku radionice pokušaćemo da pomognemo Zečevima i osmislimo šta bi moglo da se dešava u Rabbitlandu 2! Inspiracije u svetu oko nas nažalost ima i previše, ali kako izabrati baš onu pravu temu koja bi najviše odgovarala i vama i Zečevima. Crtamo, pričamo, aniliziramo, pravimo storibord i pomažemo Zečevima!

Ko je Ana Nedeljković?
Ana Nedeljković rođena je 1978. godine u Beogradu. Diplomirala je i doktorirala na Fakultetu likovnih umentosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo. Bavi se crtežom, animiranim filmom i edukacijom u oblasti savremene umetnosti. U Kulturnom centru Beograda angažovana je kao saradnik za edukativne programe.
Film “Rabbitland” (2013), koji je radila zajedno sa Nikolom Majdakom Jr. prikazan je na preko sto festivala širom sveta, nagrađen je Kristalnim medvedom na Berlinalu, a osvojio je i brojne druge nagrade. Njihov novi animirni film “Neputovanja” u februaru će premijerno biti prikazan na Berlinalu.

Više informacija:

http://www.ananedeljkovic.com/
www.rabbitland.info 

BROJ MESTA JE OGRANIČEN NA 10, obezbedite mesto na vreme.
Radionica je besplatna i namenjena mladima od 15 do 22 godine
Prijavite se popunjavanjem online formulara:

https://goo.gl/forms/nlqwJGO7ryBpjo7k2

Podržano od strane sekretarijata za sport i omladinu Beograda

Loading...