Koнцерт сопрана Анастасије Мињевић и пијанисте Хрвоја Ивовића

15.01.2018., 20:00

Годину 2018. започињемо неким од најпознатијих оперских арија које ће извести сопран Анастасија Мињевић и пијаниста Хрвоје Ивовић.

Програм:
Винченцо ди Кјара            
La Spagnola

Франческо Дуранте           
Vergin, tutto amor

Волфганг Амадеус Моцарт
L’ho perduta… – aрија Барбарине из опере Фигарова женидба

Or sai, chi l’onore – арија Дона Ане из опере Дон Ђовани

Vedrai carino – арија Церлине из опере Дон Ђовани

Una donna quindici anni – арија Деспине из опере Тако чине све

Porgi amor – арија Грофице из опере Фигарова женидба

Nel grave tormento – арија Аспасије из опере Митридат, краљ Понта

Анастасија Мињевић (Београд, 1985) је започела музичко образовање на одсеку за соло певање у МШ Др. Војислав Вучковић у класи проф. Милојка Пајевића. На школском такмичењу (2003) је освојила прву награду и похвалу за најталентованијег младог извођача. Још током средње школе је остварила бројне наступе заједно са својим професором у дуетском саставу, као и при музејима широм Србије. Издваја се наступ у Етнографском музеју где је имала свој први рецитал као и у галерији Прогрес где је извела одломке из опере Орфеј и Еуридика К. Глука. Основне академске студије соло певања је започела 2004. године у класи проф. Весне Опсенице при Академији лепих уметности. Дипломирала је у класи проф. Јасне Шаиновић. У оквиру дана камерне музике наступала је са квартетом гитара у Библиотеци Милутин Бојић (2008). Специјалистичке студије је завршила 2011. године у класи проф. Оливере Грујић Славић, такође при Академији лепих уметности. Похађала је три Београдске барокне академије које представљају својеврсну подлогу на пољу ране музике за певаче и инструменталисте. Радионицу је водила светски позната Маријана Мијановић (контраалт) и диригент и чембалиста Предраг Госта. Похађала је и мајсторски курс познатог сопрана Дарине Такове из Бугарске, при оперском фестивалу Опероса.

Хрвоје Ивовић (Београд, 1988) je стекао основно и средње музичко образовање у МШ Мокрањац у класи проф. Милице Васиљевић. Дипломирао је на ФМУ у Београду у класи проф. Маје Рајковић, и завшрио мастер студије на Високој музичкој школи у Фрајбургу у Немачкој у класи пољске пијанисткиње проф. Елзе Колодин. Добитник је бројних награда на републичким и међународним такмичењима у земљи и иностранству. Наступао је као солиста и камерни музичар у Београду (Галерија САНУ, Скупштина Града, Руски дом, Народни музеј, Коларац, Артгет, Гварнеријус, СКЦ) и другим градвоима широм Србије, као и у БиХ, Украјини, Немачкој, Француској, Швајцарској и Израелу. Нарочито запажене наступе остварио је на солистичким концертима одржаним у Египту (2014) у великим салама александријске и каирске опере. Похађао је курсеве професора Јосе Рибере, Алеxандра Мндоyантса, Томера Лева, Емануела Красовког, Жан Франсоа Антонила, Арба Валдме, Невене Поповић и Александра Сердара. Тренутно је ангажован као професор клавира у МШ Станковић у Београду и као корепетитор драме и солиста у Позоришту на Теразијама у Београду.

Loading...