Koncert soprana Anastasije Minjević i pijaniste Hrvoja Ivovića

15.01.2018., 20:00

Godinu 2018. započinjemo nekim od najpoznatijih operskih arija koje će izvesti sopran Anastasija Minjević i pijanista Hrvoje Ivović.

Program:
Vinčenco di Kjara            
La Spagnola

Frančesko Durante           
Vergin, tutto amor

Volfgang Amadeus Mocart
L’ho perduta… – arija Barbarine iz opere Figarova ženidba

Or sai, chi l’onore – arija Dona Ane iz opere Don Đovani

Vedrai carino – arija Cerline iz opere Don Đovani

Una donna quindici anni – arija Despine iz opere Tako čine sve

Porgi amor – arija Grofice iz opere Figarova ženidba

Nel grave tormento – arija Aspasije iz opere Mitridat, kralj Ponta

Anastasija Minjević (Beograd, 1985) je započela muzičko obrazovanje na odseku za solo pevanje u MŠ Dr. Vojislav Vučković u klasi prof. Milojka Pajevića. Na školskom takmičenju (2003) je osvojila prvu nagradu i pohvalu za najtalentovanijeg mladog izvođača. Još tokom srednje škole je ostvarila brojne nastupe zajedno sa svojim profesorom u duetskom sastavu, kao i pri muzejima širom Srbije. Izdvaja se nastup u Etnografskom muzeju gde je imala svoj prvi recital kao i u galeriji Progres gde je izvela odlomke iz opere Orfej i Euridika K. Gluka. Osnovne akademske studije solo pevanja je započela 2004. godine u klasi prof. Vesne Opsenice pri Akademiji lepih umetnosti. Diplomirala je u klasi prof. Jasne Šainović. U okviru dana kamerne muzike nastupala je sa kvartetom gitara u Biblioteci Milutin Bojić (2008). Specijalističke studije je završila 2011. godine u klasi prof. Olivere Grujić Slavić, takođe pri Akademiji lepih umetnosti. Pohađala je tri Beogradske barokne akademije koje predstavljaju svojevrsnu podlogu na polju rane muzike za pevače i instrumentaliste. Radionicu je vodila svetski poznata Marijana Mijanović (kontraalt) i dirigent i čembalista Predrag Gosta. Pohađala je i majstorski kurs poznatog soprana Darine Takove iz Bugarske, pri operskom festivalu Operosa.

Hrvoje Ivović (Beograd, 1988) je stekao osnovno i srednje muzičko obrazovanje u MŠ Mokranjac u klasi prof. Milice Vasiljević. Diplomirao je na FMU u Beogradu u klasi prof. Maje Rajković, i zavšrio master studije na Visokoj muzičkoj školi u Frajburgu u Nemačkoj u klasi poljske pijanistkinje prof. Elze Kolodin. Dobitnik je brojnih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Nastupao je kao solista i kamerni muzičar u Beogradu (Galerija SANU, Skupština Grada, Ruski dom, Narodni muzej, Kolarac, Artget, Gvarnerijus, SKC) i drugim gradvoima širom Srbije, kao i u BiH, Ukrajini, Nemačkoj, Francuskoj, Švajcarskoj i Izraelu. Naročito zapažene nastupe ostvario je na solističkim koncertima održanim u Egiptu (2014) u velikim salama aleksandrijske i kairske opere. Pohađao je kurseve profesora Jose Ribere, Alexandra Mndoyantsa, Tomera Leva, Emanuela Krasovkog, Žan Fransoa Antonila, Arba Valdme, Nevene Popović i Aleksandra Serdara. Trenutno je angažovan kao profesor klavira u MŠ Stanković u Beogradu i kao korepetitor drame i solista u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.

Loading...