ARTEDU 12 Kreativna radionica za mlade

01.02.2018-05.02.2018, 12:00

Kulturni centar Beograda, Galerija Artget, Trg Republike 5

Datum i vreme: od 1. do 5. februara 2018. od 12:00 do 16:00

Pričamo o tome šta se sve interesantno dešava u savremenoj vizuelnoj umetnosti i kako da osmislite, realizujete i predstavite vaš umetnički rad!

Program se sastoji od kratkih predavanja (primeri iz oblasti slikarstva, fotografije, filma, stripa, animacije, strit art.…), diskusija i praktičnog rada. Na kraju radionice biće organizovana i izložba radova učesnika.

Osnova programa je kreiranje karaktera iz stripa/animiranog filma, koji polaznici tokom radionice koriste u različitim medijima i kontekstima. Kroz crtanje, fotografiju, kratke video forme – u kreativnoj atmosferi Kulturnog centra Beograda istražujemo na koje je sve načine moguće iskazati stavove i emocije jezikom savremene umetnosti.

Radionicu vodi Ana Nedeljković, vizuelna umetnica.

Ana je diplomirala i doktorirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Autorka je Zlih Devojčica i Zečeva Bez Mozga. Njen animirani film “Rabbitland” koji je radila zajedno sa Nikolom Majdakom mlađim nagradjen je Kristalnim medvedom na Berlinalu, prikazan je na preko sto festivala širom sveta i osvojio je brojne nagrade. Njihov novi film ”Neputovanja” premijerno će biti prikazan na ovogodišnjem Berlinalu.  U Kulturnom centru Beograda uređuje i vodi edukativne programe.

Više o njenom radu na  www.ananedeljkovic.com

Program je besplatan i sav potreban materijal je obezbeđen.

Radionica je namenjena mladima od 15 do 22 godine. Broj polaznika je ograničen.

Prijavljivanje: http://bit.ly/artedu12prijava 

Organizatori programa: Kulturni centar Beograda i udruženje „Artedukacija“

Program je podržan od Sekretarijata za sport i omladinu Beograda

PLAN RADIONICA PO DANIMA

1. februar od 12:00 do 16:00, Artget galerija

Kreiranje karaktera iz stripa/animiranog filma

Svaki učesnik kreira svoj karakter koji će tokom radionice koristiti kao svojevrsnog avatara u različitim medijima i kontekstima.

2. februar od 12:00 do 16:00, Artget galerija

Karakter kao nosilac poruke!

Šta su vaša interesovanja i šta bi mogla da bude tema vašeg umetničkog rada? Šta sve možete da uradite sa karakterom koji ste kreirali i kako ga upotrebiti za saopštavanje vama bitnih stavova i poruka.

3. februar od 12:00 do 16:00, Artget galerija

Odnos crtež-fotografija

Na koje sve načine možemo da kombinujemo crtež i fotografiju? Na odabranim odštampanim fotografijama rade se crteži u kojima se koriste kreirani karakteri. Razgovor o izboru teme i motiva za seriju fotografija.

4. februar od 12:00 do 16:00, Artget galerija

Kreativni dizajn majice

Crtanje na majicama bojama za tekstil, korišćenje karaktera i teksta. Majica kao umetnički rad i način saopštavanja različitih stavova.

5. februar od 12:00 do 16:00, Foaje DKCB

Završni rad

Na osnovu radova sa predhodnih dana radionice, učesnici biraju medij i format završnog rada za izložbu, koji na najbolji način predstavlja temu koja ih interesuje (crtež, strip, kolaž, fotografija, video,..).

Izložba je planirana u martu, a tačan datum izložbe biće naknadno određen.

Loading...