АРТЕДУ 12 Kреативна радионица за младе

01.02.2018-05.02.2018, 12:00

Културни центар Београда, Галерија Артгет, Трг Републике 5

Датум и време: од 1. до 5. фебруара 2018. од 12:00 до 16:00

Причамо о томе шта се све интересантно дешава у савременој визуелној уметности и како да осмислите, реализујете и представите ваш уметнички рад!

Програм се састоји од кратких предавања (примери из области сликарства, фотографије, филма, стрипа, анимације, стрит арт.…), дискусија и практичног рада. На крају радионице биће организована и изложба радова учесника.

Основа програма је креирање карактера из стрипа/анимираног филма, који полазници током радионице користе у различитим медијима и контекстима. Кроз цртањe, фотографију, кратке видео форме – у креативној атмосфери Културног центра Београда истражујемо на које је све начине могуће исказати ставове и емоције језиком савремене уметности.

Радионицу води Ана Недељковић, визуелна уметница.

Ана је дипломирала и докторирала на Факултету ликовних уметности у Београду. Ауторка је Злих Девојчица и Зечева Без Мозга. Њен анимирани филм “Rabbitland” који је радила заједно са Николом Мајдаком млађим наградјен је Кристалним медведом на Берлиналу, приказан је на преко сто фестивала широм света и освојио је бројне награде. Њихов нови филм ”Непутовања” премијерно ће бити приказан на овогодишњем Берлиналу.  У Културном центру Београда уређује и води едукативне програме.

Више о њеном раду на  www.ananedeljkovic.com

Програм је бесплатан и сав потребан материјал је обезбеђен.

Радионица је намењена младима од 15 до 22 године. Број полазника је ограничен.

Пријављивање: http://bit.ly/artedu12prijava 

Организатори програма: Културни центар Београда и удружење „Артедукација“

Програм је подржан од Секретаријата за спорт и омладину Београда

ПЛАН РАДИОНИЦА ПО ДАНИМА

1. фебруар од 12:00 до 16:00, Артгет галерија

Креирање карактера из стрипа/анимираног филма

Сваки учесник креира свој карактер који ће током радионице користити као својеврсног аватара у различитим медијима и контекстима.

2. фебруар од 12:00 до 16:00, Артгет галерија

Карактер као носилац поруке!

Шта су ваша интересовања и шта би могла да буде тема вашег уметничког рада? Шта све можете да урадите са карактером који сте креирали и како га употребити за саопштавање вама битних ставова и порука.

3. фебруар од 12:00 до 16:00, Артгет галерија

Однос цртеж-фотографија

На које све начине можемо да комбинујемо цртеж и фотографију? На одабраним одштампаним фотографијама раде се цртежи у којима се користе креирани карактери. Разговор о избору теме и мотива за серију фотографија.

4. фебруар од 12:00 до 16:00, Артгет галерија

Креативни дизајн мајице

Цртање на мајицама бојама за текстил, коришћење карактера и текста. Мајица као уметнички рад и начин саопштавања различитих ставова.

5. фебруар од 12:00 до 16:00, Фоаје ДКЦБ

Завршни рад

На основу радова са предходних дана радионице, учесници бирају медиј и формат завршног рада за изложбу, који на најбољи начин представља тему која их интересује (цртеж, стрип, колаж, фотографија, видео,..).

Изложба је планирана у марту, а тачан датум изложбе биће накнадно одређен.

Loading...