Koncert gitaristkinje Valentine Krempatić

12.02.2018., 20:00

Na koncertu će, kao gošća nastupiti i mlada violončelistkinja Jana Simić.

Johan Sebastijan Bah        
Preludijum, fuga i Allegro, BWV 998

Avgustin Barios Mangore
Un Sueño en la Floresta

David Poper                   
Tarantela
Jana Simić, violončelo

Dušan Bogdanović            
Mysterious Habitats

Nikolo Paganini              
Varijacije na pesmu Karneval u Veneciji

Astor Pjacola    
Café 1930
Valentina Krempatić i Jana Simić

Valentina Krempatić (2000) od svoje četvrte godine pohađa muzičku školu u Somboru, a od 2014. godine je učenica MŠ Josip Slavenski u Beogradu u klasi prof. Nenada Kondića. Učestvovala je na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, na kojima je osvojila najčešće prve i druge nagrade. Učestvovala je na 45 takmičenja, kako u zemlji tako i u inostranstvu (Slovenija, Rumunija, Italiji, BiH, Grčka, Austrija). Dva puta je bila dobitnica Pokrajinske nagrade za talente, dodeljene u Skupštini Vojvodine u Novom Sadu. Bila je pobednica Gitar art festivala 2016. godine.
Usavršavala se kod umetnika kao što su Pepe Romero, Renato Samueli, Pavel Steidl, David Pavlović, G. Solal, Srđan Tošić, Vera Ogrizović, Darko Karajić, Predrag Stanković, Danijel Cerović, Zoran Krajišnik, Aleksandar Hadži Đorđević, Admir Doci, Marcin Dylla i drugi.

Jana Simić (Beograd, 1999) je započela obrazovanje u MŠ Vatroslav Lisinski u klasi prof. Nebojše Jankovića. Trenutno je učenica četvrtog razreda SMŠ Josip Slavenski. Među brojnim nagradama koje je osvojila na takmičenjima i festivalima, izdvajaju se: prva nagrada (2018) i laureat (2016) na otvorenom takmičenju Slavenski, prve nagrade na Međunarodnom festivalu Stringfest (2017), na takmičenju Dušan Protić (2017) i na Školskom takmičenju Slavenski, kao i druge nagrade na Međunarodnom festivalu Stringfest (2013) i na Međunarodnom takmičenju gudača u Nišu (2013).
Bila je član orkestra Borislav Pašćan i Orchestra dei 100 ragazzi. Trenutno je član orkestra mladih Naissus. Nastupila je u mnogim znamenitim salama u Beogradu (Kolarac, SKC, SANU, Narodno pozorište, Paviljon Cvijete Zuzorić). Prvi solistički concert održala je u galeriji Artget (2017).
Kao jedan, od dva najuspešnija polaznika projekta Music for peace, dobila je poziv da nastupi u Moskvi u kamernoj sali Moscow International House of Music, kao solista i u duu sa profesorom Jevgenijem Rumjancevim, ispred kamernog orchestra Musica Viva (Moskva).

 

 

 

Loading...