Koncert laureata 15. Međunarodnog takmičenja „Davorin Jenko“

26.03.2018, 20:00

Na koncertu će nastupiti laureati takmičenja koje se održava u Beogradu od 1 do 6. februara 2018. (diciplina: klavir) i od 1 do 11. marta 2018. (dicipline: duvački instrumenti i kamerni ansambli)

Muzička škola Davorin Jenko iz Beograda organizuje jubilarno 15. Međunarodno muzičko takmičenje Davorin Jenko, jedinstveno po mnogo čemu. Takmičenje je namenjeno učenicima, studentima i mladim umetnicima koji grade internacionalnu karijeru. Takmičenje je u proteklih 14 godina privuklo pažnju domaće i strane muzičke javnosti svojim profesionalnim, ali otvorenim i fleksibilnim stavom prema muzici, nastojeći da pomiri sukobe u tradicionalnom i modernom pristupu takmičenju među umetnicima svih uzrasta, školske spreme i interesovanja. Više od 8000 takmičara iz zemlje i inostranstva, internacionalni žiri (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kina, Hrvatska, Češka, Francuska, Nemačka, Mađarska, Italija, Makedonija, Crna Gora, Poljska, Rumunija, Rusija, Slovenija, Španija, Ukrajina…) sastavljen od izvrsnih umetnika i pedagoga i gostoprimljivost domaćina govore u prilog organizaciji i sadržaju takmičenja.

Takmičenje je podeljeno u pet disciplina:
I Klavir solo;
II Klavirski duo (klavir četvororučno ili dva klavira);
III Fagot solo
IV Duvački instrumenti solo (svi duvački instrumenti, osim fagota – flauta, klarinet, oboa, saksofon, horna, truba, trombon, tuba);
V Kamerni ansambli.

 Više o takmičenju

 

Loading...