Концерт „Мастер арт примавера“

12.03.2018., 20:00

Концерт младих талената „Мастер арт академије“

Програм:
Оскар Ридинг      
Први став Концерта у ха–молу
МИЛЕНА МИЛОШЕВИЋ, виолина
Класа: проф. Ксенија Пејовић

Георг Голтерман
Капричо
РЕЉА МИТРОВИЋ, виолончело
Класа: проф. Данијела Милутиновић Ненић

Николо Паганини              
Фантазија Мозес
СОФИЈА ДОДИГ, виолина
Класа проф. Јелена Коматина

Давид Попер        
Тарантела
АЊА РАДЈЕНОВИЋ, виолончело
Класа: проф. Данијела Милутиновић Ненић

Фредерик Шопен                               
Ноктурно у це–моу, оп. постх. бр. 21
ЛАРА АРБАЈТЕР, клавир
класа Проф. Драгомир Братић

Вилијам Сквир   
Тарантела
МАРИНА ИВАНОВИЋ, виолончело
Класа: проф. Дејан Митровић

Томазо Витали   
Чакона
СТАША ЖИКИЋ, виолина
Класа: проф. Санда Драмићанин

Морис Равел        
Циганка
АЛЕКДАНДРА ЛАТИНОВИЋ, виолина
Класа: проф. Марија Никитовић

Клавирски сарадници:
Мирко Јорговић, Јасмина Недељковић Перме,
Иван Милуновић, Бисерка Маровић, Ана Ковачевић

Мастер aрт aкадемија је основана у децембру 2014. године, са циљем да у нашој земљи представи до сада јединствени систем едукације и рада са посебно талентованомм младом и перспективном децом. У циљу њиховог окупљања на једном месту и пружања богате концертне активности на месечном нивоу, организовање додатних усавршавања ван њихових матичних школа представља још један битан сегмент у раду академије. До сада су млади музичари одржали преко 150 концерата широм Србије. Учествујући на бројним домаћим и међународним такмичењима и стручним семинарима проглашавани су као најперспективнији међу својим вршњацима. Активности удружења заснивају се између осталог и на представљању нових младих талената, који су заслужили да се концертно све чешће појављују и широј јавности константно презентују своја искуства стечена у раду са најбољим менторима, како из земље тако и иностранства.
Мастер арт академија је до сада организовала преко 12 мајсторских курсева професора, који су се по својим резултатима и реномеу сврстали у светску елиту музичке педагогије, попут професора виолине Тимура Мељника и професора виолончела Георга Баича и Милана Карановића из Беча, Маје Богдановић из Париза, као и професора виолине Татјане Балашове из Москве, Игора Ткачука из Брисела, Матеје Маринковића из Лондона и других.
Активности академије су усмерене да скрену пажњу и на сјајне професоре из Србије, који  својим пожртвовањем, ентузијазмом, стручним радом и залагањем свакодневно учествују у формирању како будуће домаће музичке сцене, тако и савремене педагогије и културе уопште. Уједно организовањем наступа најперспективнијих младих талената, шира јавност има могућност да упозна наше будуће солисте од њиховог најранијег детињства, а у налету све учесталијих музичких такмичења, концертна пракса пред многобројном публиком и на познатм подијумима, даје им неопходну сигурност да што брже ојачају и прерасту у  професионалце и искусне музичке интерпретаторе.

Loading...