Koncert „Master art primavera“

12.03.2018., 20:00

Koncert mladih talenata „Master art akademije“

Program:
Oskar Riding      
Prvi stav Koncerta u ha–molu
MILENA MILOŠEVIĆ, violina
Klasa: prof. Ksenija Pejović

Georg Golterman
Kapričo
RELJA MITROVIĆ, violončelo
Klasa: prof. Danijela Milutinović Nenić

Nikolo Paganini              
Fantazija Mozes
SOFIJA DODIG, violina
Klasa prof. Jelena Komatina

David Poper        
Tarantela
ANJA RADJENOVIĆ, violončelo
Klasa: prof. Danijela Milutinović Nenić

Frederik Šopen                               
Nokturno u ce–mou, op. posth. br. 21
LARA ARBAJTER, klavir
klasa Prof. Dragomir Bratić

Vilijam Skvir   
Tarantela
MARINA IVANOVIĆ, violončelo
Klasa: prof. Dejan Mitrović

Tomazo Vitali   
Čakona
STAŠA ŽIKIĆ, violina
Klasa: prof. Sanda Dramićanin

Moris Ravel        
Ciganka
ALEKDANDRA LATINOVIĆ, violina
Klasa: prof. Marija Nikitović

Klavirski saradnici:
Mirko Jorgović, Jasmina Nedeljković Perme,
Ivan Milunović, Biserka Marović, Ana Kovačević

Master art akademija je osnovana u decembru 2014. godine, sa ciljem da u našoj zemlji predstavi do sada jedinstveni sistem edukacije i rada sa posebno talentovanomm mladom i perspektivnom decom. U cilju njihovog okupljanja na jednom mestu i pružanja bogate koncertne aktivnosti na mesečnom nivou, organizovanje dodatnih usavršavanja van njihovih matičnih škola predstavlja još jedan bitan segment u radu akademije. Do sada su mladi muzičari održali preko 150 koncerata širom Srbije. Učestvujući na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima i stručnim seminarima proglašavani su kao najperspektivniji među svojim vršnjacima. Aktivnosti udruženja zasnivaju se između ostalog i na predstavljanju novih mladih talenata, koji su zaslužili da se koncertno sve češće pojavljuju i široj javnosti konstantno prezentuju svoja iskustva stečena u radu sa najboljim mentorima, kako iz zemlje tako i inostranstva.
Master art akademija je do sada organizovala preko 12 majstorskih kurseva profesora, koji su se po svojim rezultatima i renomeu svrstali u svetsku elitu muzičke pedagogije, poput profesora violine Timura Meljnika i profesora violončela Georga Baiča i Milana Karanovića iz Beča, Maje Bogdanović iz Pariza, kao i profesora violine Tatjane Balašove iz Moskve, Igora Tkačuka iz Brisela, Mateje Marinkovića iz Londona i drugih.
Aktivnosti akademije su usmerene da skrenu pažnju i na sjajne profesore iz Srbije, koji  svojim požrtvovanjem, entuzijazmom, stručnim radom i zalaganjem svakodnevno učestvuju u formiranju kako buduće domaće muzičke scene, tako i savremene pedagogije i kulture uopšte. Ujedno organizovanjem nastupa najperspektivnijih mladih talenata, šira javnost ima mogućnost da upozna naše buduće soliste od njihovog najranijeg detinjstva, a u naletu sve učestalijih muzičkih takmičenja, koncertna praksa pred mnogobrojnom publikom i na poznatm podijumima, daje im neophodnu sigurnost da što brže ojačaju i prerastu u  profesionalce i iskusne muzičke interpretatore.

Loading...