Koncert pijaniste Stefana Ivkovića

26.03.2018., 21:00

Program:
Franc List  
Sonata u ha-molu

Frederik Šopen   
Nokturno u cis-molu, op. 27, br. 1

Johan Sebastijan Bah  
Hromatska fantazija i fuga u de-molu

Biografija:
Stefan Ivković (Jagodina, 1989) je počeo da svira harmoniku u OMŠ Stanislav Binički u klasi prof. Vlade Milanovica. Godine 1998. je počeo da svira klavir u klasi prof. Ljerke Vukelje. Obrazovanje je nastavio u MŠ Kosta Manojlović u Zemunu. Dobitnik je 16  prvih nagrada (klavir i harmonika) na takmičenjima u Srbiji, kao i dve prve nagrade na međunarodnim takmičenjima harmonike. Na međunarodnom takmičenju u Košicama (2001) je osvojio 3. mesto, zahvaljujući čemu je nastavio školovanje na Muzičkom institutu Barratt Due u Oslu u Školi za talente, a potom je na njihovom konzervatorijumu završio bečelor studije. Završio je master studije klavira na Norveškoj muzičkoj akademiji.
Kao pijanista je osvojio prvo mesto na Norveškom državnom takmičenju (2005), bio je finalista takmičenja Muzičke omladine u Bukureštu (2006), četvrto mesto na skandinavskom Nordic Piano Competition u Niborgu (Danska) kao najmlađi učesnik u kategoriji do 29 godina starosti, kao i drugo mesto na Skandinavsko-baltičkom takmičenju pijanista do 30 godina starosti, ponovo  kao najmlađi učesnik.
Nastupao je u više zemalja. Održao je solističke koncerte u Srbiji, širom Norveške, kao i u Italiji, Francuskoj i Švajcarskoj. Kao solista je svirao koncerte sa orkestrima u Estoniji i Norveškoj. Bio je pobednik na konkursu Simfonijskog orkestra Barratt Due, sa kojim je svirao Šopenov Kkoncertu ef-molu (Oslo Konserthus, 2009).
Na poziv profesora Kevina Kennera, bio je pozvan u Pariz da svira u emisiji o Šopenun, koju je emitovala poljska televizija.
Završio je i master studije matematike na Univerzitetu u Oslu, a trenutno je na doktorskim studijama matematike na Matematičkom fakultetu u Beogradu.

Loading...