Koncert pijanistkinje Darje Samofalove

05.03.2018., 21:00

Darja Samofalova je završila master i specijalistkičke studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Dobitnica je nagrada u zemlji i inostranstvu.

Program:
Johan Sebastijan Bah        
Preludijum i fuga u de–molu (DTK II)

Ludvig van Betoven          
Sonata br. 21, op. 53 (Valdštajn)
Allegro con brio
Introduzione – Adagio molto
Rondo – Allegretto moderato — Prestissimo

Sergej Rahmanjinov           
Preludijum u ce–molu, op. 23, br. 7

Preludijum u be–molu, op. 32, br. 2

Frederik Šopen                               
Etida u Ges–duru, op. 10, br. 5

Etida u Ges–duru, op. 25, br. 9

Balada u ge–molu, op. 23, br. 1

Biografija:
Darja Samofalova (Beograd, 1994) je počela muzičko obrazovanje u ŠOMO Petar II Petrović Njegoš u Baru u klasi mr Maje Basarab. Posle završenog III razreda Srednje muzičke škole za talente Andre Navara u Podgorici, je upisala FMU u Beogradu u klasi prof. Ninoslava Živkovića. Od 2013. godine je u klasi prof. Nataše Mitrović u čijoj klasi je završila master i specijalistkičke studije. Dobitnica je nagrade fonda Slobodanka Milošević-Savić za najboljeg studenta četvrte godine i za najbolji postignut uspeh iz glavnog predmeta u akademskoj 2013/14. godini, pa je tim povodom učestvovala na koncertima u Tirani i Skadru.
Dobitnica je nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima, a izdvajaju se nagrade na XVIII Međunarodnom takmičenju mladih pijanista Citta di Barletta (Italija, 2008), VI, VII, X i XII Međunarodnom takmičenju mladih pijanista Davorin Jenko u Beogradu, na XXXVI Muzičkom festivalu mladih Crne Gore, II Međunarodnom takmičenju mladih pijanista Vojislav Vučković u Beogradu, XVIII Takmičenju kamerne muzike Srbije u Lazarevcu, XXI Međunarodnom takmičenju Petar Konjović u Beogradu i na VI Međunarodnom takmičenju Youth academy awards u Rimu.
Nastupala je u Beogradu (Zadužbina Ilije M. Kolarca, JDP, DKC, SKC, Pozorišni muzej, Narodna biblioteka, Artget, SANU…) i Crnoj Gori (KIC Budo Tomović, Podgorica, MŠ Petar II Petrović Njegoš, Bar). Nastupila je u sali Dvorca kraja Nikole u okviru Međunarodnog festivala Barski ljetopis 2016.

Loading...