Koncert učenica violine MŠ „Mokanjac“

19.03.2018., 20:00

Na koncertu će nastupiti Katarina Vasiljević, Milica Pavlović i Tara Laban, učenice iz klase prof. Vladimira Vasiljevića, zajedno sa pijanistkinjom Jasminom Raković.

Program:
Feliks Mendelson
Prvi stav Koncerta u e–molu, op. 64
Allegro molto appassionato

Miroslav Miletić                       
Ples za violinu solo
MILICA PAVLOVIĆ

Maks Bruh   
Prvi stav Koncerta br. 1 u ge–molu, op. 26
Prelude – Allegro moderato

Otokar Novaček     
Perpetuum mobile
TARA LABAN

Maks Bruh               
Drugi i treći stav Koncerta u ge–molu, op. 26
Adagio
Finale – Allegro energico – Presto

Nikolo Paganini               
Kapris br. 20
KATARINA VASILJEVIĆ

Biografije:
Milica Pavlović (2002) je učenica prvog razreda SMŠ Mokranjac u Beogradu. Osvojila je niz nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima i festivalima, među kojima se ističu Republičko takmičenje (Beograd, 2016), Festival muzičkih i baletskih škola Srbije (Zrenjanin, 2017), Stringfest (Sremska Mitrovica, 2017) i Zlatne stepenice (Valjevo, 2017). Pohađala je Interpretativnog studija violine prof. Dejana Mihailovića. Nastupala je u renomiranim salama Beograda. Stalni je član Dečje filharmonije sa kojom je gostovala u zemlji i inostranstvu.

Tara Laban (2005) je počela da svira violinu sa osam godina i usavršavala se kod mnogih poznatih violinista i pedagoga. Osvojila je prestižne nagrade na takmičenjima, od kojih se izdvajaju prva nagrada (solista) i proglašenje laureata (kamerna muzika) na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola (2016), prve nagrade na Stringfestu u Sremskoj Mitrovici (2017), Internacionalnom takmičenju Petar Stanojević u (Ub, 2014), Međunarodnom takmičenju Fantast (2017), prva nagrada na Međunarodnim susretima violinista u Sremskim Karlovcima, gde je dobitnik i specijalne nagrade Ružica Kovač. Svirala je u poznatim salama u Beogradu. Od 2016. godine član Dečje filharmonije sa kojom je kao solista svirala u velikoj sali Sava centra.

Katarina Vasiljević (2004) je učenica drugog razreda SMŠ Mokranjac. Tokom školovanja je postigla izvanredne rezultate. Laureat je više nacionalnih i međunarodnih takmičenja, među kojima se ističu Stringfest (Sremska Mitrovica, 2012, 2013), Talenti za Evropu (Slovačka, 2013), Premio Clivis (Rim, 2014), Republičko takmičenje (Beograd, 2016) i Međunarodno takmičenje gudača Aleksandar Glazunov (Pariz, 2017).
Dobitnik je nagrada Milorad i Zagorka Apostolović (2016), koju dodeljuje MŠ Mokranjac, i nagrade Jelena Lela Abramović (2017) koju dodeljuje Udruženja Mokranjac za interpretaciju. Kao solista je nastupala sa Simfonijskim orkestrom Predsednika Ruske Federacije i sa Simfonijskim orkestrom RTS-a.
Svira na violini Nikole Vasića, kao prvi stipendista Udruženja Prijatelji srpske kulture.

Jasmina Raković (1988) je završila OMŠ Stanislav Binički u klasi prof. Snežane Kotrošan i SMŠ Mokranjac u klasama prof. Aleksandre Striković i Ivane Tanasković. Završila je osnovne i master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nataše Mitrović. Školovanje je nastavila u Holandiji u klasi prof. Franka van de Lara na Konzervatorijumu u Amsterdamu. Prošle godine je završila specijalističke studije na FMU u klasi prof. Ninoslava Živkovića. Od 2008. godine sarađuje sa prof. Vladimirom Stojnićem i učestvuje u ciklusu koncerata Odabrani za odabrane. Nastupala je kao solista i kamerni muzičar u svim značajnim salama u Beogradu, širom Srbije, kao i u gradovima širom Evrope (Amsterdam, Minhen, Barselona, Prag, Milano). Usavršavala  se na majstorskim kursevima kod značajnih pijanista i pedagoga. Učestvovala je na festivalima Piano Summer u Vranju, Piano City u Novom Sadu i Piano Fest u Subotici. Zaposlena je u MŠ Mokranjac kao klavirski saradnik na gudačkom odseku.

Loading...