ARTEDU RADIONICA: STOP MOTION ANIMACIJA

28.04.2018., 12:00

ARTEDU RADIONICA: STOP MOTION ANIMACIJA
Radionicu vodi NIKOLA MAJDAK
Subota, 28. april od 12.00 do 16.00 časova
Foaje Dvorane Kulturnog centra Beograda, Kolarčeva 6

Naučite da stvarate animirane filmove!
Na radionici se upozajemo sa osnovama stop motion animacije, programom Dragon Frame, eksperimentišemo sa “oživljavanjem” različitih predmeta i snimamo veoma, veoma kratki animirani film.

Ne brinite, nismo zaboravili da napišemo – takođe pričamo o tome zašto je animacija važna i šta sve može i kako možemo da govorimo o ozbiljnim temama kroz formu animiranog filma.

Ko je NIKOLA MAJDAK?
Nikola Majdak mlađi rođen je 1972. godine u Ljubljani. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek filmska i TV kamera. Poslednjih 20 godina aktivan kao snimatelj, animator, reditelj, predavač i voditelj radionica animiranog filma. Snimio je preko 50 dokumentarnih i kratkih igranih filmova, desetine muzičkih spotova i animacija. Radio je kao snimatelj za TV kuće: BBC, France2, Arte, TTF1, HRT, Channel 4, MTV i brojne druge. Dobitnik je Kristalnog medveda na Berlinskom filmskom festivalu, nagrade grada Beograda za filmsko i radio-televizijsko stvaralaštvo kao i drugih važnih nagrada za animaciju i snimateljski rad. Predavač na Univerzitetu Metropoliten (predmeti: digitalna fotografija i tehnologija video produkcije)

Podržano od strane Sekretarijata za sport i omladinu Beograda

Loading...