АРТЕДУ РАДИОНИЦА: STOP MOTION АНИМАЦИЈА

28.04.2018., 12:00

АРТЕДУ РАДИОНИЦА: STOP MOTION АНИМАЦИЈА
Радионицу води НИКОЛА МАЈДАК
Субота, 28. април од 12.00 до 16.00 часова
Фоаје Дворане Културног центра Београда, Коларчева 6

Научите да стварате анимиране филмове!
На радионици се упозајемо са основама stop motion анимације, програмом Драгон Фраме, експериментишемо са “оживљавањем” различитих предмета и снимамо веома, веома кратки анимирани филм.

Не брините, нисмо заборавили да напишемо – такође причамо о томе зашто је анимација важна и шта све може и како можемо да говоримо о озбиљним темама кроз форму анимираног филма.

Ко је НИКОЛА МАЈДАК?
Никола Мајдак млађи рођен је 1972. године у Љубљани. Дипломирао је на Факултету драмских уметности, одсек филмска и ТВ камера. Последњих 20 година активан као сниматељ, аниматор, редитељ, предавач и водитељ радионица анимираног филма. Снимио је преко 50 документарних и кратких играних филмова, десетине музичких спотова и анимација. Радио је као сниматељ за ТВ куће: BBC, France2, Arte, ТTF1, HRT, Channel 4, MTV и бројне друге. Добитник је Кристалног медведа на Берлинском филмском фестивалу, награде града Београда за филмско и радио-телевизијско стваралаштво као и других важних награда за анимацију и сниматељски рад. Предавач на Универзитету Метрополитен (предмети: дигитална фотографија и технологија видео продукције)

Подржано од стране Секретаријата за спорт и омладину Београда

Loading...