ЧОВЕК ДЕЛФИН / 24. април / 19.00

24.04.2018., 19:00

У оквиру мини-фестивала грчке културе „Грчки дани у Београду 2018”, који је на програму од 19.  до 29. априла, у уторак 24. априла од 19 часова биће приказана пројекција награђиваног документарног филма „Човек Делфин”.

Гост ће бити редитељ филма, који ће публици представити филм уз присуство Њ.Е. амбасадора Грчке у Србији Елиаса Елиадиса и заменице и саветнице амбасадора гђе Дафни Кулусју.

Грчке дане у Београду” организује Амбасада Грчке уз подршку Града Београда другу годину за редом, а београдска публика ће током трајања фестивала на више локација имати прилику да упозна грчку културу.

Посетиоце у Хеленској фондацији за културу очекује „Казантзакис и Иво Андрић”, предавање професора Мила Ломпара и излагање Казантзакисових књига, а од остале понуде издвајају се  концерти и предавања на Архитектонском факултету.

Програм

Човек делфин открива причу Жака Мајола, легендарног рониоца на дах, чији је живот био  инспирација за култни филм “Велико плаветнило” Лика Бесона. Од Медитерана до Јапана и од Индије до Бахама, срећемо Мајолове најближе пријатеље и рођаке, укључујући и његову децу Доти и Жан Жака, као и светске шампионе у роњењу на дах – Вилијама Трубриџа, Меган Хини – Гриер и Умберта Пелизарија, да бисмо открили портрет човека који је померао границе људског тела и ума – не само да би оборио све рекорде него, надајући се, да ће открити дубљу повезаност човека и мора. Уз нарацију Жан Марка Бара, глумца који је успешно портретисао Мајола у Великом плаветнилу, филм је проткан ретком филмском архивом од ’50-тих гоина на даље, уз запањујућу савремену подводну фотографију.

Улаз на филмску пројекцију је бесплатан.

Програм је подржао Секретаријат за културу.

 

(Грчка, Француска, Канада, Италија) 2017, 78  (у оквиру манифестације „Дани Грчке у Београду“,) 

Режија: Лефтерис Каритос

Улоге:  Жан Марк Бар

Loading...