ХОБИХОРС РЕВОЛУЦИЈА / 23. април / 19.00

23.04.2018., 19:00

НЕДЕЉА ФИНСКОГ ФИЛМА

ХОБИХОРС РЕВОЛУЦИЈА

Фестивали и награде: Гранд При Тампере Филм Фестивал: Ристо Јарва, награда публике на Синекид Амстердам, номинација за финску националну награду Јуси за најбољи документарни филм

Филм прати три тинејџерке чији је живот потпуно измењен њиховим новим хобијем. Хобихорс је стара традиционална игра у којој деца јашу дрвени штап са направљеном коњском главом на врху. Међутим, ове три тинејџерке подижу ову игру на нови ниво. Хобисти постају незванична организација која функционише добровољно преко инстаграма и других друштвених мрежа. Они су од ове старе необичне игре направили фестивал са такмичарским карактером. Љубав младих према овој необичној игри почиње да се шири и ван граница Финске.

2017, 89’, документарни филм

Режија и сценарио: Селма Вилхунен

Селма Вилхунен је сценаристкиња и редитељка документарних и играних филмова номинована за награду Европске филмске академије. Дипломирала је на универзитету у Турку и режирала је дугометражни документарац Песма, који је премијерно приказан у Финској у априлу 2014, и кратки играни филма Морам ли ја да бринем о свему? 2012, номинован за Оскара за најбољи кратки филм те године. Режирала је награђивани документарац Пони девојке 2008. и дебитантски играни филм Homesick 2005. Једна је од суоснивача филмске копаније Tuffi Films у Хелсинкију.

Продуцент: Венла Хелл Стендт

Директори фотографије: Сари Алтонен, Селма Вилхунен

Музика: Хенрик Оја

Улоге: Мариам Њие, Елса Сало, Алиса Арниомаки

Loading...